Lengéscsillapítás horgonyon

2009. szeptember 30.

Horgonyon állni a tengeren gyakran igen kényelmetlen dolog. Mihelyt üresbe tesszük a gázkarokat, a hajó ki van szolgáltatva a hullámok kényének-kedvének, és a személyzet nyomban szenvedni kezd a tengeri betegségtől. A megoldás a Naiad Marine cég S[@]A™ (Stabilisation at Anchor – Lengéscsillapítás horgonyon) rendszere, amely egyre jobban meggyökeresedik a szuper- és megajachtok világában.

Tovább olvasom

Klasszikus jacht: Adela

2009. szeptember 4.

Ez a hajó (nem tévesztendő össze az André Hoek tervezte, tavaly áprilisban a Witters-hajógyárban vízre bocsátott Adèle nevű 55 méteres klasszikus bermuda-ketch vitorlázatú jachttal) még 1903-ban épült W.C. Storey tervei alapján J.G. Fay southamptoni hajógyárában C.Th. Cayley megrendelésére, aki ebben az időben a Royal London Yacht Club parancsnokhelyettese volt (rear commodore).

Tovább olvasom

Tahiti

2009. szeptember 1.

Türkizkék lagúnák, növényzettel sűrűn benőtt vulkánok, pálmafákkal szegélyezett homokos tengerpart, zafírkék égbolt, egzotikus kultúra és romantikus hotelek. Ha egybeolvasztanánk Francia Polinézia 118 szigetét, a kapott terület alig lenne nagyobb Mallorcáénál, de ezek a szigetek a valóságban egy Európa nagyságú területen fekszenek a Csendes-óceán szívében.

Tovább olvasom

Horvátország: Halak tengerben, olajban és borban

2009. augusztus 17.

A tengereket mindig is az élet értelmének, az eledelek forrásának és az egészség kincsestárának tartották. Ez az Adriára talán hatványozottan is igaz. A tengerpart tagoltsága, a víz tisztasága, a köves part és tengerfenék sótartalma, hőmérséklete és számos édesvízi forrás befolyásolták a tenger alatti élet különleges voltát és bőségét. Halak, rákok, kagylók és lábasfejűek ma is

Tovább olvasom

Franciaország: háziasan, étteremben, gasztronómiai specialitások

2009. augusztus 12.

Háziasan Franciaországban naponta háromszor étkeznek. A reggeli kb. 7 és 9 óra között: meleg ital (kávé, tea vagy kakaó), croissant vagy kenyér, vaj, lekvár. Az ebéd 12-14 óra között: főétkezés, kb. 1 órán át tart, általában elő-, főételből és desszertből áll. Vacsora 20 óra körül, ugyancsak 1 órán át tart. Hideg előételből, meleg főételből és

Tovább olvasom
1 1 254 1 255 1 256 1 261