Címvédés Los Angelesben: ismét Chris Poole-é a Bíbor zakó

Vasárnap ért véget az 59. Congressional Cup, a 2024-es World Match Racing Tour nyitóversenye, melyen az amerikai Chris Poole megvédte tavalyi címét.

A Riptide Racing zsinórban másodszor nyert, Poole társai Joachim Aschenbrenner, Bernardo Freitas, Mal Parker, Luke Payne és Harry West voltak. A döntőben ráadásul a Congressional Cup ötszörös győztesét, Ian Williamst és csapatát múlták felül.

A győzelemre reflektálva Chris Poole így nyilatkozott: „Hihetetlen ez az eredmény, amit persze lehetetlen lett volna elérni a csapatom nélkül. Nem úgy kezdtük a hetet, ahogy szerettük volna, de amint elkezdtünk úgy vitorlázni, mint tavaly, egyre biztosabban éreztük, hogy miénk lesz a győzelem. A döntő nagyon szoros csatát hozott, Ian fenomenális versenyző, tudtuk, hogy kiélezett küzdelem várható, de készen álltunk a kihívásra”.

A három győzelemig tartó párharcban Poole nyitott győzelemmel, aztán Williams megnyerte a második meccset, csakhogy a Riptide kétszer is visszavágott, így alakult ki a 3:1-es végeredmény. A Riptide Racing taktikusa, Joachim Aschenbrenner: „Ma trükkös volt a pálya, néha a bal, néha a jobb oldal jött be. Komoly kihívást jelentett kiválasztani a megfelelőt, de szerencsére néhányszor sikerült eltalálnunk.”

Az 59. Congressional Cup végeredménye:

A Long Beach Yacht Club által rendezett Congressional Cup ismét izgalmas versenyeket hozott elejétől a végéig, a klub már tervezi a hatvanadik eseményt, amelyet a 2025-ös World Match Racing Tour részeként rendeznek meg.

Összefoglaló az első nap történéseiről:

YouTube video

Péntektől-vasárnapig élőben lehetett követni az eseményeket, ínyenceknek igazi csemege belenézni a futamokba:

Péntek:

YouTube video

Vasárnap:

YouTube video

fotók és forrás: wmrt.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!