Új-zélandi diadal Franciaországban – női párosverseny-világbajnokság

Az új-zélandi Megan Thomson (2.0 Racing) nyerte a 2024-es Normandy Match Cupot a franciaországi Le Havre-ban.

A 2024-es Női Match Racing Világtúra harmadik szakaszát Thomson, Maeve White, Josi Andres, Charlotte Porter és Rose Garcia Royo ötöse a döntőben 2-0-ra győzte le a verseny címvédőjét, Pauline Courtois-t (Match in Pink). Az utolsó nap folyamán Thomson és Courtois is meg kellett küzdjön a döntőbe jutásért, mivel mindkettejük elődöntője (Thomson a francia Kenza Coutard, Courtois a holland Julia Aartsen ellen) 2-2-re állt, és szükséges volt ötödik futamra.

Courtois Match in Pinkje számára nem idegen a Normandy Match Cup döntője, hiszen 2022-ben és 2023-ban is megnyerték a versenyt. A döntő első futamában is ők vezettek, de a genakker felhúzásakor hibáztak, Thomsonék el tudtak menni mellettük, és megszerezték az első pontot. A második futamban megint a franciák jöttek el jobban rajtból, az utolsó hátszélben biztosnak tűnt, hogy kiegyenlítik az eredményt, de amikor a két csapat egyszerre halzolt rá a befutóra, Courtois-ék genakkere nem állt ki rendesen, Thomsonék pedig megsiklottak, és előbb érték el a vonalat. A kisdöntőben a francia Kenza Coutard (Speedmeute) legyőzte Julia Aartsent (Team Out of the Box).

A Normandy Match Cup Végeredménye:
Megan Thomson (NZL)/ 2.0 Racing
Pauline Courtois (FRA)/ Match in Pink
Kenza Coutard (FRA)/ Speedmeuthe
Julia Aartsen (NED)/ Team Out of the Box
Julia D’Amodio (FRA)/ Shark Caviar
Brooke Wilson (AUS)/ Amphitrite Racing
Kristine Mauritzen (NED)/ Those Seagulls

A Women’s World Match Tour idei szezonjának következő állomása a Nordea Women’s Trophy – Match Cup Sweden, július 1–6. között, Marstrand szigetén.

(fotók és forrás: womenswmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!