Íme a női párosverseny-világbajnokság 2024-es versenynaptára

A Women’s World Match Racing Tour február 8-án bemutatta 2024-es, öt versenyből álló szezonját, négy régi és egy új helyszínnel.

A 2022-es újraindítást követően, immár harmadik szezonjával, továbbra is ez az egyetlen kizárólag nők részvételével zajló globális professzionális vitorlás versenysorozat.

A 2024-es évad április 23–26-án indul a Santa Maria Kupával, amelynek az Eastport Yacht Club ad otthont Annapolisban (USA). Ezt azonnal (május 2–5.) követi a Casa Vela Cup San Franciscóban, házigazda a St. Francis Yacht Club. Az időzítés nem véletlen, a két klub tudatos együttműködéséről korábban írtunk.

A sorozat ezután átköltözik Európába, ahol az első esemény a Normandy Match Cup lesz (Le Havre, Franciaország), május 17-–20. között, J80-as hajókkal. Ezt a regattát tavaly a címvédő és a 2022-es Women’s World Match Racing Tour bajnoka, Pauline Courtois és a Pink Normandy Elite Team nyerte.

Negyediknek jön az újdonság, a svédországi Royal Göteborg Yacht Club nyolc női csapatot lát vendégül a Nordea Women’s Trophy – Match Cup Sweden keretein belül, július 1-jétől 6-ig. Az eseményre ugyanazon a héten kerül sor, mint amikor a GKSS Match Cup Swedenre, az Open World Match Racing Tour egyik alapversenyére.

A 2024-es Women’s Tour ötödik állomásán a csapatok szeptember 5–8. között a koppenhágai Skovshoved kikötőjében versenyeznek egymással, a KDY Women’s Match Race-t a Dán Királyi Yacht Club rendezi. Az eseményt tavaly a címvédő svéd Anna Östling és a Wings Sailing Team nyerte meg, ezzel megszerezve a 2023-as Women’s World Match Racing Tour bajnoki címét is.

A női párosverseny-világbajnokság legújabb imázsfilmje:

YouTube video

(fotók és forrás: womenswmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!