Összedolgozik a nők érdekében két vitorlásklub az Egyesült Államok két „szélén”

Összefogott a St. Francis Yacht Club és az Eastport Yacht Club, hogy 2024-ben is egymás után fogadják a női párosverseny-világbajnokság résztvevőit.

A St. Francis Yacht Club a nyugati partot (San Francisco) képviseli, míg az Eastport Yacht Club (Annapolis) a keletin található, és azért, hogy megkönnyítsék az amerikai kontinensre utazó csapatok dolgát, egyeztették a versenynaptárukat, összehangolva a sorozatba tartozó regattáik időpontját.

A St. Francis Yacht Club a Casa Vela Kupával, míg az Eastport a tíz év kihagyás után tavaly újra megrendezett Santa Maria Kupával vesz részt a női párosversenyzés világbajnoki sorozatában (Women’s World Match Racing Tour). Már 2023-ban is megfelelő ritmusban rendezték Grade 2-es szintű versenyeiket, és ez az idén sem lesz másképp. A sort az Eastport YC Santa Maria Cup nyitja, ami egyben az idei női sorozat első versenye is. A dátum április 23–26., 22-én edzési lehetőséggel.

A Casa Vela Cup (St. Francis Yacht Club) május 2–4-ig tart (edzés május 1-jén), így a csapatoknak négy napjuk lesz, hogy a keleti partról átjussanak a nyugatira. Mindkét esemény az adott klub által biztosított J/22-es flottával zajlik.

A 2024-es Casa Vela Cup és a Santa Maria Cup egyaránt része a Women’s World Match Racing Tour harmadik szezonjának, ez jelenleg a világ egyetlen globális profi vitorlássorozata nők számára. 32 csapat és több mint 140 női sportoló versenyzett a Women’s World Match Racing Tour első két szezonjában, amióta 2022-ben újraindult az Egyesült Államokban, Franciaországban, Új-Zélandon, Görögországban és Dániában rendezett regattákkal (2023-ban a svéd Anna Östling nyerte a szériát). A 2024-es Women’s World Match Racing Tour teljes menetrendjét január végén teszik közzé, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Svédországban és Dániában tervezett eseményekkel.

(fotók és forrás: womenswmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!