Új állomás a párosverseny világbajnokságon

2025-től új állomással bővül a World Match Racing Tour szezonja: a mezőny Makaóba is ellátogat.

A World Match Racing Tour – a vitorlázás legrégebben futó globális profi versenysorozata és a World Sailing különleges eseménye – augusztus 19-én jelentette be, hogy 2025-től a Kínai Népköztársaság Különleges Közigazgatási Területén fekvő Makaó újállomásként jelenik meg a globális turné bajnoki évadában. A MACAO Match Cup 2025. január 8-12. között indítja útjára a World Match Racing Tour 2025-ös szezonját. 

Az új eseményt (2025 MGM Macao International Regatta – MACAO Match Cup) Makaó Különleges Közigazgatási Terület kormányának sporthivatala, az MGM és az Ursa Major Sailing Event Management közösen szervezi. A verseny öt napon keresztül zajlik majd a 2025 MGM Macao International Regattával párhuzamosan.

„Örömmel üdvözöljük a MACAO Match Cupot a World Match Racing Touron” – nyilatkozta James Pleasance, a WMRT ügyvezető igazgatója. „A sencseni WMRT-döntő után ez a második állomásunk az ázsiai régióban, újabb fontos mérföldkő a Tour és a párosversenyzés növekedésében.”

„A World Match Racing Tour – MACAO Match Cup megrendezése bizonyítja majd, hogy Makaó képes jelentős nemzetközi versenyek házigazdájává válni, ami fokozza a szinergiát a sport és más iparágak között” – tette hozzá Luís Gomes, Makaó KKT kormányának sporthivatalának megbízott elnöke. „Nagy várakozással tekintünk a világ minden tájáról érkező csapatok fogadása elé, hogy megtapasztalják a sportkultúrát és fejlődő városunk dinamizmusát”.

A csapatok vadonatúj FarEast 28R Match Racing hajókkal versenyeznek majd a MACAO Match Cupért és a 100 000 USD díjazás rájuk eső részéért. Az esemény helyszíne a Fishermen’s Wharf és Makaó külső kikötője mellett, a Nobre de Carvalho kormányzó-híd és a Barátság-híd között lesz, így a nézők a partról is figyelemmel kísérhetik a versenyt. Január az év legszárazabb hónapja Makaón, a nappali hőmérséklet várhatóan 20 °C körül alakul, a szél pedig 6-15 csomó között fog fújni.

fotók és forrás: wmrt.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!