Új csapat lép be a párosverseny-világbajnoki sorozatba

Április 23-án a Xunta de Galicia székhelyén került sor a Cigarran Sailing Team bemutatójára. A csapat Spanyolországot képviseli a párosverseny-világbajnokságon.

A Cigarran Sailing Team nemcsak a nemzetközi szintű versenyzésben való részvételre törekszik, de zászlajára tűzte a spanyol kkv-k népszerűsítését is. A veterán vitorlázó José Cigarrán által alapított csapatot a Spanyol Királyi Vitorlás Szövetségen túl számtalan vállalat támogatja, céljuk, hogy megszilárdítsák pozíciójukat a párosverseny-világbajnoki sorozatban, javítsák világranglista-helyezésüket. Az ünnepségen részt vett a csapat keresztanyja, Támara Echegoyen is, aki a 2012-es londoni olimpián megnyerte a női párosversenyzést.

A csapat tagjai: Oscar Comesaña, Manuel Martínez, Cesar López Estévez, Jorge Cigarrán és maga José Cigarrán. José Cigarrán mint kapitány kifejezte azon törekvését, hogy a projektet hosszú távon életképessé tegye: „Ez egy valóra vált álom. Az első évben az a szándékunk, megtanuljuk a páros versenyzés apró fortélyait. Mert annak ellenére, hogy Spanyolországnak van egy olimpiai érme ebben a szakágban, itthon nem igazán ismert, kevesen űzik. Ezért célunk az is, minél több emberrel megismertessük.”

(fotók és forrás: vigoe.es)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!