Hajóépítő céget vett a Calzedonia divatház

A Calzedonia Csoport többségi részesedést szerzett a Cantiere Del Pardo (CDP) cégben, miután megvásárolta a Wise Equity Fund részesedését.

A lépésre azt követően került sor, hogy a Wise Equity – a Wisequity V alapkezelő társaságaként – 2020 decemberében 60 százalékos tulajdonrészt szerzett a vállalatban. Az 1973-ban alapított CDP komoly sikereket és nemzetközi elismerést tudhat maga mögött, az elmúlt ötven évben több mint ötezer hajót bocsátott vízre a Grand Soleil , illetve a közelmúltban a Pardo Yachts és a VanDutch márkanév alatt.

Az akvizícióról szóló döntésben a CDP részéről Fabio Planamente és Gigi Servidati vett részt, ők régóta vezetik a céget, és kisebbségi tulajdonosként továbbra is részei lesznek az életének. Konkrét elképzelésük van a CDP jövőbeli fejlődéséről, ipari, szervezési és forgalmazási szektorban szerzett szakértelmük sem veszik kárba.

Fabio Planamente, a Cantiere del Pardo vezérigazgatója: „A Calzedonia Csoport általi felvásárlás új fejezetet nyit a Cantiere del Pardo hosszú és dicsőséges történetében. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen nagyra becsült és tekintélyes olasz vállalat úgy döntött, befektet a hajógyárunkba. A Wise Fund által a hajógyár növekedési útja során nyújtott értékes hozzájárulásoknak köszönhetően most még motiváltabbak és elszántabbak vagyunk a közelgő kihívások és új projektek kapcsán. A Calzedonia Csoport által biztosított stabil alapra építve tovább erősíthetjük a Cantiere del Pardo és márkái globális jelenlétét Made in Italy szlogenje alatt.”

A Calzedonia Csoport érkezésével a Cantiere del Pardo folytatja a nemzetközi növekedést és az új modellek fejlesztését, még nagyobb figyelmet fordítva a minőségre és a kiváló szolgáltatásra mind a forgalmazási hálózat, mind a végfelhasználó számára.

(forrás: superyachtimes.com, fotók: cantieredelpardo.com, vandutch.com, grandsoleil.net, pardoyachts.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!