Exkluzív: az első nyilvános képek a Grand Soleil 72-esről

A Cantiere del Pardo néhány napja közzétette a Grand Soleil flotta zászlóshajójának Caprinál készített első hivatalos felvételeit.

Caprit az UNESCO a világörökség részeként ismeri el, amelyhez a Faraglioni sziklacsoport és a közeli Sorrento lélegzetelállító hátteret biztosít. Nemrég még csak premier előtti képeket tudtunk mutatni a hajóról, amelyet a 2022-es Cannes-i Hajókiállításon mutattak be. Ott elmondták, hogy a Grand Soleil 72 nemcsak egy új modell, hanem a 60 láb feletti vitorlás jachtok teljesen új sorozatának első tagja. Amely a premiert követően a 2022-es Genovai Hajókiállításon elnyerte a Design Innovation Award díjat a 10 méter feletti vitorlások kategóriájában.

A projekt célja egy vérbeli olasz hajó létrehozása: elegáns és modern dizájn, magas szintű kényelmi ergonómiával a fedélzet alatt és a külső részeken. A hajógyár tudása és tapasztalata persze nemcsak az esztétikai vonalak kialakítására korlátozódik, hanem a műszaki részletekre is ügyel – még azokon a területeken is, ahová a tekintet általában nem jut el. Jó példa erre a kompozit válaszfalak: ezeket egyenként méretezik, optimalizálva a szilárdságot, a lehető legkisebb tömeget és a teljesítményt.

A hajótest epoxialapú vákuuminfúziós eljárással készült, a vinilészter gyantába biaxiális üvegszálak és azonos irányba álló szénszálak kerülnek, ami könnyű és erős hajótestet eredményez. Ezenkívül a leginkább igénybe vett részeket szénszálas erősítésekkel merevítették meg. A Nauta Design által kialakított belső terek tökéletesen illeszkednek a fedélzet geometriájához. A Nautánál mindent úgy terveztek meg, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésre álló térből, koherens és holisztikus kapcsolatot érve el az egységek között.

A belső terek, a méretek, az ergonómia, a tárolás, a funkciók és az összes tartozék minősége megfelel a szuperjachtok szabványainak. A belső terekben használt dizájn és színek ízléses, elegáns, barátságos hangulatot árasztanak.

Grand Soleil 72 bemutatófilm:

YouTube video

(fotók és forrás: grandsoleil.net)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!