Premier előtt, kulisszák mögött: Grand Soleil 72

Ha csak rövid időre és résnyire is, de megnyílt a Cantiere gyár ajtaja, hogy exkluzív betekintést nyerhessünk az első Grand Soleil 72-es építésébe.

Alberto Cocchi felvételein keresztül figyelhetjük meg a Cantiere del Pardo szakembereit, akik keményen dolgoznak a Grand Soleil Yachts legújabb projektjének befejezésén. A Grand Soleil flotta új zászlóshajója néhány héten belül vízre kerül, és a 2022-es Cannes Yachting Festivalon lesz a világpremierje.

A Cantiere 50 év alatt felhalmozott tudása és tapasztalata nemcsak a kiváló megjelenés kialakítására korlátozódik, hanem mindazon területek technikai részleteinek kidolgozására is, ami általában nem látható. Így például a belső tér összes kompozit válaszfalát egyenként mérik le, és a speciális igényeknek megfelelően határozzák meg mindegyik vastagságát, optimalizálva a merevségét, a tömegét és a teljesítményét. A Grand Soleil hajók megbízhatóságának garantálása mindig is a Cantiere del Pardo erőssége volt. Minden építési folyamatot és fedélzeti rendszert a legszigorúbb minőség-ellenőrzés szerint tesztelnek és tanúsítanak.

A 72 lábas hajó teljes mértékben a Made in Italy tervezési folyamat eredménye lesz, nemzetközi szinten elismert, kiváló olasz szakemberek munkája. A jacht megalkotását Franco Corazza projektmenedzser felügyeli, a tervezésről Matteo Polli gondoskodott. Marco Lostuzzi a szerkezetekre összpontosított, a Nauta Design pedig a fedélzet és a belső terek általános elrendezéséért felelt. A csapatot egy cél vezérelte: olyan hajót hozni létre, amely minden ízében – esztétikum, elegáns és modern kialakítás, valamint magas szintű kényelem – olasz.

(forrás: grandsoleil.net, fotók: pressmare.it)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!