Gasztronómia: Karácsonyi csemegék
2009. december 7.A brit birodalom hatása máig érezhető még a karácsomyi asztalon is Málta szerte, hisz pulykasült nélkül elképzelhetetlen a karácsonyi ebéd. De azért akadnak tradicionális máltai fogások is, melyek nélkül nem ünnep az ünnep. Az éjféli mise után – bár Máltán sosincs igazán hideg – jól esik a forró gesztenye leves és a méz (illetve melasz)
Tovább olvasomÚj-Kaledónia és a világ legnagyobb lagúnája
2009. november 25.Új-Kaledónia a harmadik legnagyobb csendes-óceáni sziget, mely Ausztrália és Új-Zéland „között” helyezkedik el. Területe 19 000 km², mely több részből áll. A fő szigetrész a Grande-Terre, amely a leggazdagabb, legszebb és legsűrűbben lakott területe.
Tovább olvasomMayotte, lagúnák szigete
2009. november 12.Mayotte a Comore-szigetek déli részén található, az Indiai-óceántó dél-nyugatra a Mozambik-csatornában. A négy Comore-szigetek közül, Mayotte volt az egyetlen amely 1976-ban francia terület kívánt maradni. Területe 376 km2, mely két fő szigetből áll: Petite-Terre és a Grande-Terre.
Tovább olvasomQuiche Lorraine – francia zöldséges lepény receptje
2009. november 9.Ha ki szeretne próbálni egy kedvelt francia receptet, akkor bátran ajánljuk a quiche lorraine avagy a zöldséges, szalonnás lepény elkészítését. Gyors és egyszerű gasztronómiai gyöngyszem. Az eredeti lotaringiai recept húsos szalonnával készül, de ezt helyettesíthetjük sonkával és hozzáadhatunk ízlés szerint egyéb zöldségeket is (gomba, paradicsom, kukorica, cukkini…).
Tovább olvasomMozambik – Az óceán vándorai
2009. október 21.Egy barátom, aki gyakran fordul meg Dél-Afrika szerte, először vett részt egy dzsiptúrán a mozambiki óceánparton. Magával hozott egy DVD-t, ami mindannyiunk fantáziáját beindította.
Tovább olvasom