Mayotte, lagúnák szigete

utazas_mayonett_01Mayotte a Comore-szigetek déli részén található, az Indiai-óceántó dél-nyugatra a Mozambik-csatornában. A négy Comore-szigetek közül, Mayotte volt az egyetlen amely 1976-ban francia terület kívánt maradni. Területe 376 km2, mely két fő szigetből áll: Petite-Terre és a Grande-Terre.

Mayotte szigete rendelkezik a világ legnagyobb zárt lagúnájával, melyet korallzátonyok vesznek körül. Igazi akvárium a természetben, ahol tökéletesen békében élnek együtt a színes kishalak és delfinek. Kis területéhez képest gyönyörű helyszínekkel szolgál a búvárkodáshoz és a túrázáshoz. A 8 millió éves vulkanikus eredetének köszönhetően egy kráter képződött a szigeten, melyet ma a Dziani-tó foglal el.

Állat- és növényvilága egyedülálló, mint pl. a huncut Maki. A majomkenyérfa, a gaboni tulipánfa és a takamakas a legjellegzetesebb növény a párás és száraz erdőkben. Ylang-ylang, vadorchidea és vanília illata terjeng a levegőben.
A 25C°-os évi átlaghőmérsékletével és a számos búvárkodásra alkalmas helyszínével, a sziget ideális a pihenésre és az aktív kikapcsolódáshoz, sportoláshoz egyaránt. Az „S” vagy a Longogori tengerszoros az első tengeralatti rezervátum, melyet 1989-ben hoztak létre. Hihetetlen, hogy alig néhány méterrel a víz felszíne alatt igazi korallpark tárul szemünk elé, sokszínű, parányi halakkal.
150 000 fős lakossága főként muzulmán, franciául vagy „shimaoré” nyelven beszélnek.

utazas_mayonett_02Hasznos információk
Főváros: Dzaoudzi
Belépés: érvényes útlevéllel
Időeltolódás: +2 óra télen, +1 óra nyáron
Pénznem: Euro
Klíma: trópusi csapadékos
Átlaghőmérséklet: 25 C

További információ:
Mayotte Idegenforgalmi Hivatala
BP 629 Kaweni
97600 MAMOUDZOU – MAYOTTE

Tel:+26 2 269 61 09 09
Email: contact[@]mayotte-tourisme.com
Honlap: www.mayotte-tourisme.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!