Az időjárás megtréfálta a versenyzőket Agárdon

Az Agárdon a THE-YKA által rendezett Majthényi Emlékversenyre 132 hajó nevezett, a legtöbben, 72-en optimistesek voltak , de a Laser 4.7-es mezőny is csaknem harminc hajóból állt.


Az első napon még napsütésben futott a Majthényi Emlékverseny első három futama Agárdon, szombaton azonban már alig több mint 10 fokban, gyengébb szélben és végig esőben sikerült rendezni két menetet, majd vasárnap a helyenként 30 csomóban egyet sem.

Pénteken a 9-12 csomós északnyugati szélben három futamot teljesített a Laser 4.7, Radial és Standard, valamint az Optimist osztály mezőnye. Szombaton két futam ment le, vasárnap pedig vízre sem szállt a mezőny a már reggel 9 körül 23-26 csomós szélben.

Az öt futam alapján kialakult végeredmény szerint a Laser osztályokat a hazaiak uralták, mind a 4.7-ben (Bagonyi Bálint), mind a Radialban (ifj. Majthényi Zsombor) a THE-YKA versenyzője győzött, és a Radial-dobogón is csak ők (Virág Balázs és Kotsis Lóránt) álltak. Az Optimist mezőny első két helyén szparis vitorlázók – Héder Benedek Barna és Tóth Attila – végeztek, a harmadik pedig Demjén Olivér, a BYC versenyzője lett. Héder Benedek Barna a serdülők versenyét is megnyerte, ebben a korosztályban a Kis-Szölgyémi Soma, a Kereked és Simó András, a THE-YKA versenyzője követte – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!