Küzdöttek a széllel legjobbjaink

Palamosban a Christmas Race harmadik versenynapján a hétfői szélcsend és a keddi remek futamok után szerdán reggel újra hiányzott a szél. De aztán megjött, délben pedig már 25 csomó körül fújt, és fokozatosan erősödött.

A 49erek kivételével minden pályán végigküzdöttek egy-egy futamot, de azután tovább erőltetni, újabbat rajtoltatni nem lehetett, mert a tramontana végképp bedurvult és 30 csomó felett fújt.


A női Laser Radial futamon Érdi Mári 2. helyen ért célba Allison Young mögött, így ők ketten komoly előnyre tettek szert összetettben az utolsó nap előtt. Youngnak 7 pontja van, Márinak 8, a harmadik helyezettnek 21.


470-esben a Gyapjas testvéreknek nagyon peches napja lett a szerdai. Jól vitorláztak, az élmezőnyben voltak, amikor krajcban leszakadt a trapézuk. Zsombor kiesett, az egyedül maradt Balázs pedig felborult. Összeszedték egymást és a hajót, de tovább menniük trapéz nélkül ilyen szélben értelmetlen volt. Jelenleg hetedikek összetettben, de bíznak abban, hogy az utolsó napon lesz még futam. Az ötödik után ugyanis már kiesőt számolnak, és akkor visszaugorhatnak a dobogóért folyó harcba.


A férfi Laser Radial osztályban az U17 korosztályos Zink Leon a tutuló szélben a kőkemény menet végén 6. helyen ért célba! Összetettben ezzel feljött a 10. helyre.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!