Matrózokat keresnek egy spanyol vitorlásra

2017. augusztus 3.
Címkék :

Önkéntes matrózokat keresnek egy 17. századi spanyol galleon korhű másolatának fedélzetére. A sikeres pályázók a vitorláson esznek, laknak és dolgoznak majd, miközben megtanítják őket a „kalózkorszak” hajózásának alapjaira.

Az El Galeont két év alatt építette meg a spanyol Nao Victoria Alapítvány Punta Umbria dokkjában. A hajó azóta 48 ezer tengeri mérföldet megtéve, a három óceán és a legnagyobb tengerek majdnem száz kikötőjében horgonyzott, ahol a látogatók némi belépődíj ellenében kívül-belül megcsodálhatták.

A vitorlás augusztus 8-ig a New York államban fekvő Kingstonban állomásozik. Onnan három alatt lehajózik a marylandi Ocean Citybe, majd augusztus 27-én vág neki az Atlanti-óceánnak, hogy hazatérjen Spanyolországba.

Az El Galeon legénysége mindkét útra keres önkéntes matrózokat, akikkel szemben csak annyi a követelmény, hogy 18 évnél idősebbek legyenek, lehetőleg jó kondiban. A jelentkezőknek nincs más dolguk, mint írni egy e-mailt Fernando Viotának, az El Galeon projektmenedzserének, a fernando@fundacionnaovictoria.org címre – írta a 24.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!