Négy sorozatot futtat idén a 69F osztály

2024. április 12.
Címkék :

A három regattasorozatot – 69F Kupa, Ifjúsági Foiling Gold Cup, Női Foiling Gold Cup – a Junior Foiling Gold Cup egészíti ki, június 27–30. között.

Az idei év nagy újdonsága, hogy az összes eseményt a Garda-tavon tartják, a konkrét helyszín Malcesine, Acquafresca és Torbole. A döntésben komoly szerepet játszottak a 69F ügyfelek javaslatai, így az elmúlt három évben meglátogatott ikonikus helyszínek, mint Miami, Barcelona, Newport, Valencia kimaradnak a naptárból. Az osztály vezetősége szerint ez egyáltalán nem visszalépés, mert így minden vitorlázónak a lehető legjobb élményt tudják garantálni, elvégre a Garda-tavon elsőrangúak a logisztikai körülmények, pár méterre a kikötőtől már indítható is a futam, és szinte garantáltak az ideális időjárási körülmények.

A 69F-et 2020-ban mutatták be, és gyorsan felfedezték gyakorlóhajónak olyanok is, akik aztán eljutottak az America’s Cup világába. A Luna Rossa Prada Pirelli Team, az American Magic, az Alinghi Red Bull Racing, az Orient Express Racing Team, a Dutchsail Team, a Sail BCN Team, az Emirates Team New Zealand, a Swedish Challenge Team és a Germany Team tagjai között többen is vannak, akik a 69F-ben kezdték a foilos vitorlázással való ismerkedést, most pedig már az Unicredit Youth America’s Cupon és a Puig Women America’s Cupon vitorláznak.

Az idén a 69F Cup nyitóversenyét április 23–28. között rendezik meg (Malcesine), a Women Foiling Gold Cup a követő héten (május 2–5.) ugyanott rajtol. A 69F Kupa Torboléban (május 25–25.) és Acquafrescában (július 23–28.) folytatódik, hogy aztán a malcesinei (szeptember 17–22.) nagy fináléval érjen véget. A Women Foiling Gold Cup szeptemberben ér véget (26–29.), az Ifjúsági Foiling Gold Cup helyszínei Torbole (május 13–19.), Malcesine (június 17–23.) és Acquafresca (július 15–21.).

A versenyprogramon való részvételen túl a 69F osztály vár mindenkit, aki szeretné átélni a 69F élményt, vegyék fel velük a kapcsolatot, tervezzék meg együtt az első „víz feletti repülést, vegyenek részt az egyéni igényekre szabott edzéseken, amelyek során a legtöbbet hozhatják ki a fedélzeten töltött időből.

(fotók és forrás: 69fsailing.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!