A finnek nyertek Valenciában

A Fin1Racing nyert a 69F Cup idei első állomásán, miután az Allan Norregaard, Janne Jarvinen, Iago Lopez trió leuralta a mezőnyt: kilenc futamból hétben diadalmaskodtak.

A három versenynapból a középsőn (április 16., szombat) alakult ki leginkább olyan szél, amiben rendesen lehetett versenyezni, így a futamok jelentős részét is ekkor rendezték meg.

„Nagyon izgalmas látni, hogy ilyen magas a színvonal” – mondta Allan Norregaard. „Mi többnyire egyedül edzettünk, így jó volt végre itt összemérni magunkat a többiekkel, és visszatérni a versenyzéshez. Nagyon intenzív és szoros verseny volt, elégedettek vagyunk a héten nyújtott teljesítményünkkel. Jövő héten Iago nem lesz velünk, amit sajnálunk, de szomorkodás helyett inkább fejlődési lehetőségként fogjuk fel.”

Rövid összefoglaló az első napról:

YouTube video

Második helyen végzett a genfi Okalys Youth Project csapata, az olasz Federico Colaninnóval a fedélzeten, a harmadik helyen pedig a Groupe Atlantic franciái.

„Nagyszerű verseny volt, különösen a szombati nap: szeles, szórakoztató, de néha nehezen kezelhető. November óta nem versenyeztem ebben az osztályban, és már majdnem elfelejtettem, hogy milyen jó! Keményen harcoltunk a franciákkal és a finnekkel, akik télen edzettek, és ez látszott is a teljesítményükön. A szezon során igyekszünk behozni a lemaradásunkat, hogy készen álljunk a Youth Foiling Gold Cup decemberi döntőjére” – mondta Federico Colaninno, majd így folytatta: „örülünk a második helynek ezen a versenyen, a csapat teljesen új, az utolsó pillanatban csatlakoztam a legénységhez, és örömmel látom, hogy napról napra fejlődünk, biztos vagyok benne, hogy a következő Youth Foiling Gold Cup versenyen még jobban fogunk teljesíteni”.

Második nap, látványos repülésekkel:

YouTube video

Valentin Sipan, a Groupe Atlantic versenyzője: „Ez volt az első versenyünk a nagyratörő 69F osztályban, sokat kell még tanulnunk és sok mindent kell felfedeznünk, ezért kulcsfontosságú volt számunkra, hogy lássuk, hogyan teljesítenek a többiek, felmérjük, mi hova illeszkedünk a felkészülésünkkel. Vannak nagyon versenyképes csapatok, mint például a finnek és a svájciak, akiktől sokat tanulhatunk. Fejlődnünk kell, és ezért vagyunk itt. Nagyon jól éreztük magunkat a szárazföldön és a vízen is, meglátjuk, hogyan alakul a jövő hét, de úgy gondolom, hogy fantasztikus verseny lesz.”

Harmadik nap, gyenge szélben, de szoros futamokkal:

YouTube video

Eredménylista.

A Groupe Atlantic marad Valenciában, és április 21-23. között szombatig ismét versenyezni fognak a 69F Cup – Valencia Mar Sailing Week GP 1.2 versenyén. Ahogy teszi azt hét további csapat, kilenc nemzet vitorlázóival.

fotók és forrás: 69fsailing.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!