69F menni Amerika

Nemrég véget ért a 69F első teljes szezonja, és szerencsére rövid lesz az üresjárat a következő versenyig, mert már január végén újra vízre szállnak a csapatok.

A tavalyi év egyik nagy szenzációja volt a 69F, méghozzá elég hosszan: február elejétől november közepéig tartott a versenyszezon. A záró eseményen az America’s Cup és a SailGP vitorlázói, Francesco Bruni és Phil Robertson csatlakoztak a tokiói olimpián aranyérmes Ruggero Tita, Dylan Fletcher, Stuart Bithell trióhoz az első 69F Pro Cupon, ahol a Team DutchSail nyert Janssen de Jong vezetésével, ismét bizonyítva csapatmunkájuk hatékonyságát és hajójuk kiváló sebességét.

A 2021-es év sikerére építve a 69F szó szerint megduplázza a teljesítményét: a Youth Foiling Gold Cup-ot (YFGC) és a 69F kupasorozatot megrendezik nemcsak Európában, de az Egyesült Államokban is. Az első hat hajó nemrég érkezett a tengerentúlra, a parti csapat jelenleg a 69F Cup első futamaira készíti fel őket, amit Miamiban rendeznek: a Bacardi Invitational Winter Series (január 25–30.) a 69F Cup első futamait is magában foglalja. A Youth Foiling Gold Cup első felvonása február 4–10. között lesz, amelyet a Grand Prix második állomása követ február 22–27. között. A kör márciusban a Bacardi Invitational Regattával folytatódik, mielőtt a mezőny útra kelne, hogy ellátogasson az ikonikus Newportba és a vitorlázás többi fellegvárába az év során.

„Az Egyesült Államokba költözés egy új kihívás, és mi készen állunk arra, hogy megfeleljünk ennek, hiszen napról napra boldogabbak és erősebbek vagyunk” – Dede De Luca, a 69F vitorlás igazgatója.

A következő nagy feladat, hogy a 69F márkát a magas minőség és az innovatív technológia nemzetközileg elismert szimbólumává tegyék. Ennek érdekében az osztály stratégiai partnerséget kötött a 878 nevű vitorlásmárkával, amely grafénszövetből készült ruházatot gyárt. A 69F és a 878 közösen fejleszt ki egy új vitorlásruházati termékcsaládot.

(fotók és forrás: 69fsailing.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!