„Alig várom, hogy visszatérjek a vitorlázáshoz” – Clarisse Crémer

Újabb erős trió állt össze a 2024-es Vendée Globe-ra: Clarisse Crémert szakmai oldalról Alex Thomson, pénzügyi fronton a L’OCCITANE en Provence támogatja.

A 33 éves francia francia vitorlázó hölgy karrierje egyik legizgalmasabb kihívása előtt áll: 2024 novemberében újra indulni tervez Vendée Globe-on. Ez bizonyos értelemben nem újdonság, hiszen eddig is erről volt szó, csakhogy 2023 januárjában kihátrált mögüle a szponzora. Cremer csapat és hajó nélkül maradt, köddé válni látszottak a Vendée Globe-álmok, de a L’OCCITANE en Provence segítő kezet nyújtott neki.

Crémer az egyetemi évei alatt kezdte vitorlázókarrierjét, első szólóversenyén, a 2017-es Mini Transaton második lett. Onnan a Figaro osztályra váltott, majd 2019-ben csatlakozott korábbi vitorláscsapatához, hogy 2020-ban nekivágjon élete első Vendée Globe-jának, amin a verseny történetének legjobb női teljesítményét érte el: „Különösen boldog és büszke vagyok, hogy a L’occitane en Provence-szal vághatok bele ebbe az új kalandba. Azóta forognak a gondolataim a 2024-es Vendée Globe körül, hogy legutoljára megkerültem a Jóreménység-fokot. Megtisztelő, hogy mellém állnak ebben a kihívásban. Az elmúlt néhány hónap intenzív, néha nehéz volt, mindig hálás leszek azoknak, akik hittek bennem, és akik lehetővé tették számomra, hogy évről évre fejlődjek és részt vegyek az óceáni vitorlásversenyzés nagy eseményein. Mostantól a jövőre koncentrálok, nagy öröm, hogy egy rendkívüli hajó és egy nagyszerű csapat kísér el ezen az úton, és alig várom, hogy újra vitorlázhassak. A Vendée Globe rajtja még messze van, és még rengeteg kihívással kell szembenéznünk, de minden erőmmel azon leszek, hogy sikerre vigyük ezt a projektet.”

Crémer innentől teljes mértékben számíthat a L’occitane en Provence támogatására. Partnerségük erősíti a nők szerepvállalását, közös értékük a hitelesség. Kettősükhöz Alex Thomson is csatlakozik, a brit vitorlázó öt Vendée Globe-bal a háta mögött (ebből kétszer végzett a dobogón) a sikeres kampányhoz szükséges összes tudás birtokában van. Crémer hajója generációjának egyik legjobban teljesítő példánya, az egykori Apivia lesz, amelynek a fedélzeten Charlie Dalin megnyerte a Transat Jacques Vabre-t (2019), második helyen végzett a Vendée Globe-on (a 2020–21) és a Route du Rhumon (2022).

Adrien Geiger, a L’OCCITANE en Provence ügyvezető igazgatója: „Clarisse Crémer igazi példakép az új generációk számára, úgy döntöttünk, egyesítjük erőinket, hogy előmozdítsuk a nők vezető szerepét a vitorlázásban. Becsületbeli ügynek tekintjük, hogy minden nőt támogassunk személyes és szakmai projektjeiben. 2020-ban úgy döntöttünk, hogy határozottan állást foglalunk a szülővé válás kérdésében. A L’occitane lett az első nemzetközi kozmetikai konszern, amely széles körű, nemzetközi szintű szülői szabadságpolitikát vezetett be.”

Alex Thomson: „Clarisse az óceáni versenyzés egyik legtehetségesebb vitorlázója, és megérdemli, hogy jövőre ott legyen a 2024-es Vendée Globe rajtjánál. Csapatommal együtt nagyon örülök, hogy a L’occitane en Provence támogatja Clarisse-t a Vendée Globe-on. Szeretnénk bebizonyítani a világnak, attól, hogy anya leszel, még nem változik meg az, aki sportolóként vagy. Szándékunkban áll Clarisse-nak minden olyan eszközt biztosítani, amely lehetővé teszi számára, hogy egyenlő esélyekkel versenyezhessen.”

(forrás: The PHA Group, fotók: PKC)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!