Kerékpárosok és evezősök a vitorláscsapatban – újra

Az Emirates Team New Zealand négy új tagot jelentett be a 37. America’s Cupra készülő vízi csapatában. A kvartett tagjai nem vitorlázók.

Az Emirates Team New Zealand jelentős erősítést hajtott végre annak érdekében, hogy 2024-ben Barcelonában, a 37. America’s Cupon maguknál tarthassák a 2021-ben egyszer már megvédett Kupát. A négy új arc az új-zélandi élsport világából érkezett:

Dougal Allan (multisport)

Hamish Bond (evezés/kerékpározás)

Louis Crosby (kerékpározás)

Cameron Webster (evezés)

Az új vitorláscsapat minden újonca brutális kiválasztási folyamaton ment keresztül, amelyet az Emirates Team New Zealand edzője, Kim Simperingham felügyelt 2022 végén. Kim feladata az volt, hogy megtalálja és fizikailag felkészítse azokat az elit sportolókat, akik képesek az AC75 fedélzetén lévő rendszerek meghajtásához szükséges hatalmas teljesítmény leadására: „Két fő fizikai tulajdonságot kerestünk. Egyrészt, hogy valaki képes legyen egy futam versenyhosszában akár fél órán keresztül is igazán nagy teljesítményt leadni, valamint hogy igazán nagy teljesítménycsúcsokat is el tudjon érni – utóbbira a manővereknél van szükség. A nagydarab srácoknak megvan az erejük és az állóképességük, szemben a kisebb termetű sportolókkal, akiknek hatalmas az erő-súly arányuk, ami lenyűgöző, de nehezen érik el azokat az összteljesítményeket, amelyeket a nagyobbak képesek produkálni.”

Visszatér Simon van Velthooven, aki 2016-ban diszkréten csatlakozott a csapathoz a 35. America’s Cup előtt Bermudán. Ahogy Louis Sinclair, Marcus Hansen és Marius van der Pol is, természetesen egyikük sem hagyhatta ki a válogatót. Ahogy a vitorlázó Sam Meech sem, aki 2022-ben csatlakozott a csapathoz. Marius van der Pol: „Az ember hamar és könnyen elfelejti, hogy ezek a kis tesztek milyen fájdalmasak. Szóval ez most egy jó ellenőrzés és emlékeztető volt.”

Apró szemelvények a tesztekből:

YouTube video

(fotók és forrás: Live Sail Die)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!