Még szorosabb együttműködés jön az olimpiai hajóosztályoknál

A World Sailing és a négy legnagyobb, olimpiai osztályok számára kiírt regatta bejelentette, hogy a sportágon belül még nagyobb együttműködésre törekednek.

A résztvevők megerősítették a 2023-as és 2024-es versenyek időpontjait, minden kontinensen előnyöket biztosítva az eseményszervezőknek, a nemzeti szövetségeknek és a vitorlázóknak. A Trofeo Princesa Sofia, az Allianz Regatta, a Semaine Olympique Française és a Kieler Woche három kulcsfontosságú területen működik majd a World Sailinggel:
– a vitorlázók számára megkönnyítik a sorozat több versenyén való indulást,
– alaposabban egyeztetik a versenynaptáraikat,
– népszerűsítik az olimpiai vitorlázást.

A közös cél az, hogy mind a négy eseményt a Világkupa égisze alatt egyesítsék, ami következetesebb megközelítést tesz lehetővé és megkönnyíti a jövőbeni olimpiai ciklusok tervezését a tagországok nemzeti hatóságainak (MNA) számára. A koordinációs erőfeszítések figyelembe veszik az események közötti edzéslehetőségeket, igyekeznek minimalizálni a szükséges utazások számát és hosszát, illetve arra törekszenek, hogy a vitorlázók egyetlen platformon keresztül több eseményre is nevezhessenek. A négy rendezvény és a World Sailing a sportág közös népszerűsítésében is együttműködik, hogy a meglévő és az új szurkolókat jobban bevonják az eseményekbe.

„A World Sailing elkötelezett amellett, hogy a vitorlássportban érdekelt felekkel való együttműködést fokozza a nemzeti tagszervezetek és a vitorlázók érdekében” – mondta Alastair Fox, a World Sailing rendezvényekért felelős igazgatója. „Mindegyik regatta figyelemre méltó hagyományokkal büszkélkedhet, és az alapját képezi mind a vitorlás világbajnokságoknak, mind az olimpiai vitorlázásnak. Arra törekszünk, hogy minden kontinensen partneri viszonyt alakítsunk ki az eseményekkel, hogy együtt dolgozhassunk, az olimpiai osztályokban való vitorlázást világszerte jobb élménnyé tegyük a vitorlázóknak, és az minden régióban elérhetőbbé váljon az MNA-k számára. Az együttműködés lehetőséget teremt a keresztpromócióra is, mi, a World Sailingnél már nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az adott rendezvények csapataival a további előnyök kiaknázása érdekében.”

A 2023-as versenynaptár
Trofeo Princesa Sofia: április 1–8.
Semaine Olympique Française: április 22–29.
Allianz Regatta: május 31. –június 4.
Kieler Woche: június 17–25.

A 2024-es versenynaptár
Trofeo Princesa Sofia: március 30. –április 5.
Semaine Olympique Française: április 20–27.
Allianz Regatta: május 29. –június 2.
Kieler Woche: június 22–30.

(forrás: sailing.org, fotók: sailing.org, metropoletpm.fr, sailing-news.com, allianzregatta.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!