Először gyűlnek össze az olimpiai vitorlásosztályok

Az 53. Francia Olimpiai Vitorlás hét során először vitorlázik majd egy helyszínen az a 10 hajóosztály, amelyik 2024-ben részt vesz a játékokon.

A Semaine Olympique Française de Hyères-t 2022-ben április 23–30. között rendezik, már olvasható a versenykiírás, illetve megkezdődött a regisztráció.

Christophe Gaumont, a rendezvény igazgatója elmondta: „Ez lesz az első alkalom, hogy a 2024-es párizsi olimpián részt vevő hajóosztályok mind ugyanott versenyeznek. Nagyszerű esemény lesz, egyben szemet gyönyörködtető látvány. A tíz osztály közül öt foilokkal szerelt, az iQFoil osztályt most látjuk vendégül először. Úgy vélem, a szokásosnál kicsit nagyobb lesz az izgalom, mert csak három évre vagyunk 2024-től, a felkészülési időszak pedig rövidebb lett egy évvel. Hyères sokak nagy kedvence, és ezúttal a ciklus első komoly lehetőségét teremti arra, hogy a résztvevők megtudják, hogy állnak a többiekhez képest. Extra mennyiségű regisztrációra számítunk!”

A SOF szervezője a Fédération Française de Voile (Francia Vitorlás Szövetség), társszervezői Hyères városa és Toulon Provence Méditerranée régió. Nemzetközileg magas szinten jegyzett, történelmi múlttal rendelkező regatta.

A tervezett program
április 23–24.: regisztráció és felmérés
április 25.: ünnepélyes megnyitó
április 25–29.: kvalifikációs futamok
április 30.: éremfutamok, díjkiosztó és záróünnepély

(forrás: livesaildie.com, fotók: sailing.org, nautica.news)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!