Zsófia hercegnő – a vitorlásregatta

Európa legnagyobb olimpiai vitorlásversenye, a Trofeo Princesa Sofía csatlakozik a Hempel Világkupa-sorozathoz.

A 2024-es párizsi olimpia előkészületeinek első fontos megmérettetését április 1–9. között a spanyolországi Mallorcán rendezik. Az idén ötvenegyedszer elrajtoló regattán 55 nemzet több mint 1500 vitorlázója vesz részt, akik tíz olimpiai szakágban versenyeznek.

A szervezők – Real Club Nautico de Palma, Club Nautic S’Arenal, Club Maritimo San Antonio de la Playa – már közzétették a versenykiírást. Az egy héten át tartó eseményen a női ILCA 6 (Laser), 49er FX, IQ Foil és Formula Kite, a férfi ILCA 7 (Laser Radial), 49er, IQ Foil és Formula Kite, valamint a vegyes 470-es és Nacra 17-es osztályok versenyére kerül sor a Földközi-tengeri sziget több helyszínén.

A Trofeo Princesa Sofía előtt, március 10–13. között rendezik a Mallorca Sailing Center Regattát, amely a regisztrált vitorlázók számára szervezett felkészülési verseny. Emellett a Real Club Nautico de Palma lesz a helyszíne néhány nem olimpiai részvevő osztály regattájának is: március 31. és április 3. között a Dragon, a J70, a J80 és a Musto Skiff képviselői versenyeznek egymással.

A 2022-es Hempel World Cup Series állomásai:
Hempel World Cup Series Palma (Princess Sofía Regatta), Spanyolország: április 1–9.
Hempel World Cup Series Amsterdam (Allianz Regatta), Hollandia: június 1–5.
Hempel Világkupa, Marseille, Franciaország: az időpont még nem ismert.


Két olimpiai ciklus
A szervezőbizottság és a nemzetközi vitorlásszövetség (World Sailing) között aláírt megállapodás értelmében a Trofeo Princesa Sofía legalább két olimpiai cikluson keresztül része lesz a World Cup-sorozatnak.

Az ötvenedik regatta beharangozó filmje még 2019-ből (2020-ban és 2021-ben a verseny elmaradt):

YouTube video

(fotók és forrás: trofeoprincesasofia.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!