Apa, kezdődik: az Év európai vitorlása 2023

Bár a tesztekre ősszel kerül sor, eredményt pedig csak januárban hirdetnek, az első pályázók már megvannak az Év vitorlása 2023 címre.

Az eddigi jelölteket ábécésorrendben vesszük számba:
Beneteau First 36
A nagy teljesítményű túrahajó (Performance Cruiser) kategória új generációjának képviselője, amely ügyesen egyensúlyoz kényelem és teljesítmény, elegancia és praktikum, illetve high-tech megoldások és észszerű ár között. Részletes magyar nyelvű bemutatója itt érhető el.

Beneteau Oceanis Yacht 60
Világpremierjére a Cannes-i Hajókiállításon került sor, a luxus-túravitorlás (Luxury Cruiser) kategóriában méreti meg magát.

Elan E6
Az E sorozat zászlóshajója, kifejezetten teljesítményorientált darab, a Humphreys Yacht Design tervezte, a Pininfarina dizájnolta, az idén márciusban került vízre az első példány.

Rövid bemutatófilm:

YouTube video

Grand Soleil 40
Minden adottsága megvan ahhoz, hogy megismételje nagyobb testvére, a GS 44 nagyszerű sikereit (két ORC világbajnoki cím), miközben megtartja a márka családias érzését. Szintén a Cannes-i Hajókiállításon mutatták be a nagyközönségnek, a terveit Matteo Polli jegyzi.

Kép egyelőre egy van róla, de addig is, amíg lesz több, a sikeres előd GS 44 rövidfilmje:

YouTube video

Oyster 495
A Humphreys Yacht Design és az Oyster házi tervezőstúdiójának legutóbbi közös munkájának gyümölcse. Az innovatív formatervezést, a kiváló vitorlázási tulajdonságokat, a minőségi anyagokat és a kiváló brit kézművesmunkát ötvözi egy modern, 50 láb hosszú, nyílt tengeri utakra szánt vitorlásban.

A második Oyster 495 vízre tétele:

YouTube video

(fotók: gyártók)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!