Befutó után módosult a sorrend – La Solitaire du Figaro, első szakasz

Davy Beaudart nyerte a Figaro első szakaszát, miután Fred Duthilt megbüntették, mert nem volt sértetlen a plomba a motorján.

A 37 éves francia újonc Davy Beaudart (Nauty Mor) lett az 53. La Solitaire du Figaro első szakaszának győztese, miután Fred Duthil (Le Journal Des Enterprises) – aki augusztus 25-én egy perccel és egy másodperccel Beaudart előtt ért célba Port La Foret-ban – a célba érkezés után 30 perces időbüntetést kapott a felszerelés pecsétjének megsértése miatt.

A sors iróniája, hogy délelőtt, befelé az öbölbe Beaudart még vezetett a nagy tapasztalattal rendelkező, 48 éves Duthil előtt, de elnézett egy bóját, és így egyrészt Duthil megelőzte, másrészt nem tudta begyűjteni ötödik figarós szakaszgyőzelmét.

Beaudart egyébként nem főállású profi, hajógyárat vezet, amely hajók versenyfelkészítésére specializálódott. Korábban többször volt sikeres Mini 650 osztályban, és segített népszerűsíteni a lekerekített, „scow” orrú hajókat. A trend aztán nem csak a Mini, de a Classs 40 és most már az IMOCA flottában is teret nyert. Beaudart-nak ez mindössze a harmadik Figaro Beneteau 3 versenye, és Yves Parlier (1991) óta ő az első újonc, aki diadalmaskodni tudott a La Solitaire du Figaro első szakaszán. Az utolsó újonc, aki szakaszgyőzelmet aratott, az olasz Pietro d’Ali volt, 2005-ben, a második etapon. A mostani döntés nyomán Duthil a harmadik helyre esett vissza.

fotók és forrás: lasolitaire.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!