Összegyűlt a földkerülő verseny mezőnye

Tizenöt versenyző kötött be szépen egymás mellé asztúriai Gijónban, hogy felkészüljön az idei Golden Globe Race prológjára és a SITraN Challenge-re.

A szkipperek végre egy helyre gyűltek, mesélnek a felkészülésükről, illetve segítik egymást az utolsó feladatok elvégzésében. Közben Graham Dalton és Aleix Selles még mindig a 2000 mérföldes GGR-selejtezőt teljesítik, remélve, hogy csatlakozhatnak a versenyhez. Az amerikai induló, Elliott Smith késve indult otthonról, emiatt kihagyja Gijónt, és egyenesen a rajt helyszínére, Les Sables d’Olonne-ba érkezett, de még teljesítenie kell néhány kötelező tréninget, így hamarosan Nagy-Britanniát (Cowes) és Spanyolországot (Palma de Mallora) is meglátogatja. A versenyzők számára a prológ nagyszerű lehetőség arra is, hogy megismerjék a Vizcayai-öblöt, mivel föld körüli útjuk ezen a tengeri területen kezdődik és fejeződik be.

„Most minden érintett megnyugodhat és pihenhet, mielőtt a nagy kaland elkezdődik. Annyira boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk” – mondta el Don McIntyre, a verseny alapítója.

Az augusztus 8-ával kezdődött héten a nevezők befejezik hajójuk felkészítését, részt vesznek a biztonsági eligazításokon, a versenyről tervezett dokumentumfilmhez szükséges videós képzésen, majd a SITraN Challenge elviszi őket Les Sables d’Olonne-ba a versenyfalu augusztus 20-i megnyitójára – ahová már Daltonnak és Sellesnek is időben meg kell érkeznie.

A Golden Globe Race 2022 előzetese:

YouTube video

(fotók és forrás: goldengloberace.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!