Íme a női és ifjúsági America’s Cup eseményformátuma!

A 37. America’s Cup csúcspontjai lehetnek a női és ifjúsági sorozatok, melyeket a „nagy” regatta pályáján rendeznek, Barcelona vizein.

A futamokra a Challenger Selection Series utolsó körei és az AC döntőjének kezdetével egy időben kerül sor.  A közzétett ütemezés szerint a női America’s Cup döntőjének futamait ugyanazokon napokon rendezik, mint a nagydöntő meneteit, ezzel garantálva a főműsoridőben való megjelenést a barcelonai helyszínen megjelenő és a közvetítéseket figyelő tömeg előtt.

A női és ifjúsági AC-regattákon 12 csapat vesz részt, őket először két hatos csoportra osztják. Az első csoportot az America’s Cupra benevezett és ott versenyző csapatok adják, a másodikat pedig olyan klubok, amelyek megfelelnek a Kupa nemzetiségi szabályának.

A selejtezőkben 6-9 mezőnyversenyre kerül sor, ahonnan a legjobb három megy a következő körbe (3-4 újabb mezőnyfutam), a két csoport győztese pedig párosversenyben dönti el a végeredményt. Mindez az AC-csapatok által biztosított AC40-es hajóban (hat darab) zajlik majd.

America’s Cup Barcelonában:

YouTube video

fotók és forrás: americascup.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!