A Prestige belép a többtestű hajók piacára

A Prestige – reagálva a piaci elvárásokra – bemutatta M-Line sorozatának első tagját, egy ötven láb hosszú motoros katamaránt.

Az inkább egytestű hajóiról ismert hajóépítő cég a nagy méretű többtestű hajók iránti növekvő keresletre válaszol a lépéssel, letéve névjegyét motoros jachtok ágazatában. „Ügyfeleink elvárásai kiterjednek a többtestű hajókra is – mondta Erwin Bamps, a Prestige vezérigazgatója. – Vevőink több luxust, helyet és kényelmet akarnak. A nagy utazósebesség már nem követelmény, a stabilitás viszont igen. Ezek az elvárások a katamaránok felé tereltek minket.”

Az új M vonal első tagja, a dupla héjazatú M48-es egy 50 láb hosszú hajó, amelyet Phillippe Briand és a Garroni Design tervezett. A katamaránt két Volvo D4 – 320-as motor hajtja, amelyekkel 20 csomós végsebesség érhető el.

Luxusvilla a tengeren
Amint azt Camillo Garroni, a Prestige tervezője találóan megfogalmazta: „Az M48-as egy villa, amelynek minden ablaka a tengerre nyílik. Olyan motorcsónakot kínálunk, amelynek neve van a jachtok világában, és amelynek a tulajdonosi lakosztálya méltó egy 70 lábas hajóhoz. A kialakítása ergonomikus, igyekeztünk a lehető legkönnyebben bejárhatóvá tenni a tereket, biztonságossá tenni az oldalfedélzetet. A kokpit letisztult, nemcsak a fizikai, de a vizuális akadályokat is eltávolítottuk, hogy teljes mértékben élvezhetővé váljon a hátul a távolba gördülő hullámok látványa.”

Az M48-as egy 60-70 lábas jacht belső térkínálatát nyújtja, a tulajdonosi kabinja a hajó teljes szélességét elfoglalja, a vendégkabinjaiban nyolcan alhatnak. A szalonja 22 négyzetméteres, a hátsó platformja – amely szolgálhat kismotoros-emelőként, strandként vagy kokpitteraszként – hat méter széles.

M-Line filozófia és az M48 bemutatója a projekt vezetőitől

YouTube video

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: prestige-yachts.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!