Prestige X70 – A tér forradalma

A Prestige 30 éves fennállása óta egységes filozófia szerint építi szuperjachtjait: a tengerparti villák kényelmét és hangulatát igyekszik nyújtani az óceán közepén. A tér és a fények játékával, a felhasznált anyagok minőségével, a legújabb technológiák alkalmazásával teremtik meg az otthon hangulatát.

A külső és belső terek közötti határokat elmosva, újragondolva a hajó tereinek funkcionalitását és használhatóságát, megtörték az eddigi tradíciókat. Mindezt olyan tanulmányokra alapozva, amelyek a tulajdonosok és vendégeik mozgását elemezték a hajón.

A hagyományos flybridge-es jachtok jellemzően a hajó szélességének legfeljebb 70 százalékát tudják hasznosítani, mert a dekk oldalsó részét minden szinten fenn kell tartani közlekedésre. Azzal, hogy az oldalfedélzet a flybridge integráns része lett, megnőtt a külső tér, a kormányállás – a közlekedésre szánt felületekkel együtt – teljesen elválik a vendégek által használt terektől, a hátsó fedélzet pedig a hajó teljes szélességében összenyitható a szalonnal, ezáltal kivételes méretű életteret biztosítva az utasoknak.

A kabinok közvetlen bekapcsolása a hajó vérkeringésébe sokkal szabadabb mozgást kínál. A funkcionálisan elkülönülő egyes terek jól kombinálhatók, rendkívül könnyű az átjárás közöttük, és így az aktuális igényeknek megfelelően tetszőlegesen alakíthatók. A hajó teljes szélességét kihasználó tér előnyei mindenhol egyformán jelentkeznek. A kormányállás majd 50 százalékkal nagyobb és kivételesen jó kilátást biztosít minden irányban. Az orrfedélzet egyformán elérhető a flybridge-ről, valamint a szalonból, a központi szalon egybenyitható a hátsó fedélzettel és a közvetlen tengeri kapcsolatos napozóterasszal.

A tulajdonosi kabin a hajó teljes szélességét elfoglalja, és teljesen külön lépcső vezet hozzá, ahogyan a vendégeknek fenntartott VIP-kabinokhoz is. A választható elrendezések között természetesen találunk olyat is, ahol teljes legénységet tudunk elszállásolni.

A belsőépítészet is páratlan változatosságot kínál, a tulajdonosok szinte végtelen kombinációban választhatnak a prémiumminőségű bútorokból és színkombinációkból, ezzel biztosítva, hogy minden X70-es igazán egyedi és különleges legyen. A bőröket a Foglizzo szállítja, a kanapékat a Duvivier, az audiorendszert a Bowers & Wilkins. A meghajtást Volvo IPS 1200-as és 1350-es motorok biztosítják.

Juráncsik Norbert

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua magazin legutolsó számában)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!