Elhalasztották a világbajnoki döntőt

A World Match Racing Tour szervezői bejelentették, hogy a 2021 decemberére, Kínába tervezett párosverseny-világbajnoki döntőt elhalasztják.

A Boa’an Match Cup jövő márciusra tolásának indokaként a távol-keleti országban jelenleg érvényes egészségügyi korlátozásokat jelölték meg. A versenyt december 15–19. között bonyolították volna, és várható, hogy a mostanihoz képest javul a helyzet, de az aktuális előírások jelentős mértékben megnehezítik a rendezvény lebonyolítását, illetve a nemzetközi csapatok beutazását.

James Pleasance, a WMRT igazgatója elmondta: „Sencseni partnereink az elmúlt hónapok során minden tőlük telhetőt megtettek, hogy sor kerülhessen az első Boa’an Match Cupra, ami egyben a világbajnoki sorozat döntője lett volna. Sajnos a jelenlegi szabályok 14 napos előzetes karantént követelnek meg, illetve az esemény végeztével a stábnak szintén karanténba kell vonulnia. Rossz érzés, hogy halasztani vagyunk kénytelenek a versenyt, de ez volt a helyes döntés.”

A World Match Racing Tour döntőjének új időpontja (előzetes, nem hivatalos dátum): 2022. március 15–20. A választott hajóosztály marad.

WMRT menni Sencsen:

YouTube video

(fotók és forrás: wmrt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!