Megtisztítják Esztergomot a műanyagtól

2021. július 17.
Címkék :

A Klímapolitikai Intézet a Szemétirtók szervezettel és a helyi önkormányzattal összefogva nagyszabású szemétszedési megmozdulást szervez Esztergomban, július 24-én. Az akcióban a Duna-part fontos szakaszát tisztítják meg.

A Klímapolitikai Intézet is csatlakozik a Műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz, amelynek célja, hogy az emberek egy hónapon keresztül mellőzzék az életükből az egyszer használatos műanyagokat.
A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen augusztus 5–7. között a városban rendezik meg az MCC Fesztet, amivel a szervezők a környezettudatos viselkedés fontosságára hívják fel a figyelmet.

A szemétszedés a Klímapolitikai Intézet „Nem az én szemetem, de az én hazám” elnevezésű megmozdulássorozatának is része.

A Klímapolitikai Intézet közleményében ismerteti, hogy folyamatosan nő a műanyag iránti kereslet a világon, 1950-ben még 2,3 millió tonnát állítottak elő világszerte, ami 2020-ra 367 millióra bővült. A műanyaghulladékok okozta környezeti terhelés egyre nagyobb probléma.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!