Az idén is megtisztult a Tisza

2024. július 5.
Címkék :

Eredményesen zárult az V. Tisza-tavi PET Kupa, hiszen 2320 zsáknyi (összesen 7,5 tonna) hulladékot halászott ki a 19 csapat a Tisza-tóból.

Véget ért az V. Tisza-tavi PET Kupa, aminek a mérlegén 7,5 tonna hulladék volt, egy tonnával több, mint tavaly. Az idén rekordszámú csapat jelentkezett a versenyre: 19 társaság vágott neki három napon keresztül a Tisza-tónak, hogy a lehető legtöbb szemetet szedjék ki.

A dobogó felső fokára az MBH Bank csapata állhatott, a második helyen a Decathlon végzett, a harmadik a Siemens Energy, és a különdjías, a Tisza hőse szintén a Decathlon csapata lett.

A résztvevő csapatok közt baráti társaságok, iskolai közösségek és cégek is voltak: DHL Clean Up, Dunai Kalózok, Erste Green, Evosoft Hungary Kft., Henkel, Kall-Viresol, Kötivizig, MásKépMás Alapítvány / Abádszalók, MATEszedd, Messer, Nokia PET Pals, Pelikánok, Prezi, RePETák, Szent László Gimnázium, Tisza2.

Ezen a télen mintegy hét árhullám vonult le a Tiszán, amelynek következtében több tonnányi szemetet is lehozott a folyó. Ennek egy részét a Kötivizig kollégái már felszedték – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!