Így búcsúztatták az utolsó nemzetközi járatot

2020. március 31.
Címkék :

Ahogy oly sok más iparágban, a légi közlekedésben sem vidám a hangulat mostanság a koronavírus hatására bevezetett korlátozások és visszaesés miatt. A Virgin Australia munkatársai mégis feldobták a Brisbane-ből Aucklandba induló gép kigurulását.

Hétfő reggel Ausztráliában is felfüggesztették a légiközlekedést, de a VA153 BNE-AKL még teljesen legálisan indulhatott útjára vasárnap. Viszont akkor már lehetett tudni, hogy egy időre az lesz a társaság utolsó nemzetközi járata. A földi személyzet pedig úgy érezte, hogy ezt az eseményt muszáj emlékezetessé tenni, ezért összehoztak egy mókás búcsúztatót. Érdekesség, hogy a buliba beszállt a reptér (Brisbane Domestic) és az Air New Zealand néhány munkatársa is.

https://www.facebook.com/caitlynschuhmacher/videos/3063644526980581/

Előadásukhoz igen stílusosan választottak zenét, az elhangzó szám címe „Don’t stop believing” (hevenyészett fordításban: Ne add fel a reményt). Eredetileg a Journey adta elő, még 1981-ben:

Újbóli népszerűségre pedig 2009-ben tett szert, amikor elhangzott a Sztárok leszünk! (Glee) első évadában:

Majdnem a nemzetközi járatok sorsára jutottak a belföldiek, ott 90%-os csökkentésre volt szükség, 8000 munkatárs került parkolópályára, 125 gép maradt az aszfalton, 1000 főnyi személyzet vált – remélhetőleg csak időlegesen – feleslegessé. Ez még akkor is nagyon sok, ha tudjuk, hogy beleszámít a cég diszkonttársasága, a Tigerair. A légitársaság ezzel együtt 1,4 milliárd ausztrál dolláros hitelért folyamodott a kormányhoz.

Ahogy a VA, úgy a Quantas is felfüggesztette tengerentúli járatait, az utolsó gép (egy Boeing 747) a chilei Santiagóból érkezett Sydney-be. Szakmabeliek szerint a kényszerpihenő egyúttal előrébb hozza a cég öt Jumbójának nyugdíjazását is.

Az új-zélandi Cassy Appleton már a múlt héten elbúcsúzott a számára utolsó szolgálati napon. Nehezen bírta könnyek nélkül, neked sem lesz egyszerű.

Mindeközben a vízen: ott sem jobb a helyzet.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!