Újra vízre szállnak legjobbjaink

Elkezdődnek a futamok az idei világkupa-sorozat döntő előtti utolsó fordulóján, Genovában. A magyar csapatból Érdi Mári, Gyapjasék és Vadnaiék lesznek ott, rajtuk kívül a Virág–Molnár katamarános egység is rajthoz áll.

A férfi 470-es mezőny előzetesen 44 hajóból áll, a világranglista első húsz helyezettje közül csak egyetlen egység nincs ott. „Jó eredményben reménykedünk, főleg, hogy az előrejelzések gyengébb szeleket jósolnak, ami nekünk előnyösebb” – számolt be Gyapjas Balázs a várakozásaikról. Növeli a rizikót, hogy nem ezúttal a gyorsabb hajójukkal versenyeznek és kipróbálnak egy újabb árbócot, amivel még sosem mentek, de remélik, hogy a gyengébb szelekben jól fog működni. Számukra ez a verseny egyértelműen a felkészülés része, az idén mindent a japán világbajnokság köré építenek.

A férfi Laser Starndard osztály mezőnye 118 hajóból áll, közöttük jó néhány nagyágyú. „A világranglista alapján most 10-es rajtszámmal indulok és szeretnék is e körül végezni – mondta Vadnai Benjamin a hunsail.hu-nak. – Remélem, most nem lesz technikai problémám, mint Palmán.”


Az 52 hajósNacra17 repülő katamarán mezőnyben rajthoz áll a Virág Flóra–Molnár Dávid kettős is.
A legutóbbi világkupa-fordulón, február elején Miamiban Érdi Mári a 11., a Gyapjas testvérek pedig felnőtt karrierjük legjobb eredményét elérve az 5. helyen végeztek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!