A Gyapjas testvérek ígéretesen szerepelnek az Eb-n

Hat futam után a Gyapjas testvérek a 15. a Litkey Botond, Rácz Levente páros pedig a 40. helyen áll a 470-es osztály Európa-bajnokságán Burgaszban.

Eddig hat futamot tudtak megrendezni, az első nap versenyzésre alkalmas szél hiányában nem sikerült egyet sem. Így két háromfutamos nap következett.


A második versenynapon „már a szokott irányból jött a szél, aminek ereje 9 és 12 csomó közötti volt”. „Három nagyon nehéz és hosszú futamon vagyunk túl, amiket összességében sikerült jól teljesíteni, bár az első 2 futamban nem volt szerencsénk a szélfordulókkal” – értékelt Gyapjas Balázs. A szélfordulók ugyanis lassan forogtak, így a rossz oldalon extrém sokat lehetett veszíteni.

„Szerencsére jó volt a sebességünk mind krajcban, mind hátszélben, amit az is bizonyít, hogy tudtunk az első 3 között is menni.” Gyapjas Balázs és Zsombor az első versenynapon a 3. helyük mellett egy 14. és egy 20. helyet ért el, a Litkey Botond–Rácz Levente kettős pedig a 39., a 35. és a 42. helyen ért célba.


Másnapra egy kicsivel erősebb szelet jósoltak az előrejelzések, amiben további 3 futamot tervezett a rendezőség. Hétfőre 15-17 csomós szélben – ami időnként 20 csomóig is erősödött – újabb erős napra számíthatott a mezőny. A rendezők 3 futamot tartottak is meg. Gyapjasék a frissebb időjárásban egy 20., egy 14. és egy 24. helyet futottak, Litkeyék pedig 40., 32. és 37. helyen zárták a futamokat. Az összesített listán Gyapjas Zsomborék a 15., a Litkey-hajó pedig a 40. helyen áll.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!