Változatos programok a fürdőkultúra napján

Az országos esemény célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, a fiatal generációk ismereteinek bővítése.

Az érdeklődők október 14-én a világhírű műemlék fürdőkben, a Szt. Gellért, a Rudas, a Király és a Szt. Lukács fürdőben vezetett séták keretében megismerkedhetnek a fürdők múltjával és jelenével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.

Az idén a magyar fürdőkultúra napjához kapcsolódó programokat a Széchenyi fürdőben szervezik. A nap folyamán, a Brassdance fúvósegyüttes három alkalommal szórakoztatja a fürdőzőket, akik nemcsak hangszeren játszanak, hanem táncolnak is. Többnyire popmuzsikával, filmzenével, jazz-rockkal készülnek, de játszanak operákat, örökzöldeket vagy jazzt is. A Czifra Táncegyüttes műsorát, akik hagyományos, de annál pörgősebb magyar táncokat mutatnak be, szintén három alkalommal élvezheti a közönség.

A többszörös magyar bajnok szinkronúszó csapat lenyűgöző programmal készült a jeles napra, amelyben szóló-, duó- és csapatkombinációs gyakorlatokat is láthatnak az érdeklődők. A nap a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőr-bemutatójával ér véget este 7-kor – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!