Halak pusztultak el a Városligeti-tóban

Az előzetes laboratóriumi eredmények szerint a halpusztulás nyomán a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által nem került szennyezett víz a tóba.

A szennyezés idején a Széchenyi fürdőben nem volt haváriaesemény, az üzemeltetés a vonatkozó jogszabályok és belső utasítások szerint zajlott. E szerint a kommunális szennyvizeket külön bekötésen keresztül vezették be a közcsatorna-hálózatba, míg a Városligeti-tó felé csak a használt medencevizeket vezeték be, a megszokott gyakorlat szerint. A használt medencevizek soha nem keveredhetnek a kommunális szennyvizekkel.

A társaság vezetése minden segítséget megad a halpusztulás kivizsgálásához. Külső, akkreditált laboratórium által azonnal vízmintát vettek, ezenkívül a cég laboratóriuma is bekapcsolódott az esemény kivizsgálásába, és a mintavételbe.

A külső labor előzetes vizsgálati eredményeiből megállapítható, hogy a hatóság által megállapított határérték feletti kibocsátásra nem került sor, a társaság nem engedett szennyezett vizet a tóba. A cég saját laboratóriumának az előzetes eredményei és a bakteriológiai vizsgálatok is ezt támasztják alá – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!