Márciustól indulnak a tengerjáró hajók

A tervek szerint március 27-én újra elindulnak a Carnival Corporationhöz tartozó Costa Cruises járatai.

A szezont a cég zászlóshajója, a Costa Smeralda nyitja három- és négynapos körutazásokkal Olaszország körül, többek között Savona, La Spezia, Civitavecchia, Nápoly, Messina és Cagliari érintésével. Május 1-jétől pedig már hosszabb, egyhetes körutazásokat is lehet tenni a Földközi-tenger nyugati részén, Olaszország, Franciaország és Spanyolország körül. A Costa Luminosa május 2-án indul újra Triesztből egyhetes utakra Görögország és Horvátország körül.

A társaság biztonsági és egészségügyi előírásokat vezetett be Costa Safety Protocol néven. A hajók kapacitását csökkentették, a beszállás szakaszosan zajlik majd, és teszteket, valamint hőmérséklet-ellenőrzéseket végeznek a vendégeken és a személyzeten. Emellett távolságtartásra és maszkra is szükség lesz a közös terekben.

A sétahajózást világszerte új szabályok övezik, és több társaság illetve ország is nagyon óvatos a visszatéréssel. A kanadai kikötők például a jelen állás szerint egészen 2022-ig nem fogadhatnak óceánjárókat. Olyan cégek is akadnak, amelyek csak beoltott utasokat engednek a fedélzetre, mint az American Queen Steamboat Company és a Saga Cruises, a Norwegian legénységének pedig a hajózás megkezdése előtt be kell oltatnia magát – írta a travelo.hu.

Az MSC tervei és érintett városai.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!