Lélegzetelállító baleset az Amerika Kupán

Az Amerika-kupa felvezető versenyén egy széllökéstől látványosan beborult az új-zélandiak hajója. Nem ez az első eset, hogy egy nagy vitorlafelületű és a víz felett szinte repülő katamarán felborul, de többen is különlegesnek tartják ezt a balesetet.

A Bermudán rendezett elődöntőben a britek és az Emirates Team New Zealand vív párharcot egymással. Eddig az utóbbi csapat teljesít jobban, az öt győzelemig menő meccsen 3-1-re vezet.

A keddi futamon azonban az új-zélandiaknak nem volt esélyük, mert már a startnál felborultak. A körülbelül 60 kilométer per órás tempóra felgyorsuló katamarán egy széllökéstől megemelkedett, majd az orrára dőlt. A legénységből senki nem sérült meg, a hajóról azonban ez nem mondható el, a merevszárnyú vitorla több helyen szétszakadt.

YouTube video

„Harminc éve versenyzek, de még nem láttam hasonlót. A legfontosabb, hogy mindenki jól van. Ez az első alkalom, hogy ilyen erős szélben vitorlázunk. Egyikünk sem fog kritizálni, mert ezekkel a hajókkal nagyon nehéz vitorlázni, előfordulnak velük ilyen dolgok” – mondta a rivális csapat kormányosa, a négyszeres olimpiai bajnok Ben Ainslie – írta az index.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!