Böröcz Bence újabb elismerése

A kiváló versenybíró, Böröcz Bence a következő négyéves időszakra meghívást kapott a World Sailing Q&A (Question & Answer) bizottságába, amely jelentős segítséget nyújt a nemzetközi tisztségviselők számára a szabályok egységes alkalmazásában.

A világ nemzetközi vitorlásverseny-bírói, döntőbírói, versenyrendezői és felmérői ide küldhetik be szabályértelmezési kérdéseiket, az azokra adott válaszok pedig később hivatalos szabályértelmezéseket vagy szabályváltozásokat is vonhatnak maguk után.

A bizottság tagjait a világ legjobban képzett szakemberei közül választják ki úgy, hogy a vegyes társaságban a lehető legtöbb nézőpont, valamint különleges szakértelem és tudás egyesüljön, ami lehetővé teszi a minőségi munkát. A vitorlás-pályafutásokat tekintve, a tizenhat főt számláló csapatban több olimpián vagy hasonló kiemelt versenyen közreműködő szereplőt találni, akik ezt a megbízatást is társadalmi munkában végzik.

Természetesen nemcsak a kérdések beküldői profitálhatnak a válaszokból, a világszerte egységes szabályalkalmazást a Q&A-k publikálása teszi lehetővé. A válaszok nem tekinthetők a szabályok hivatalos értelmezéseinek (ennek céljára teszik közzé a Case Bookot), és nem is módosíthatnak versenyszabályokat. Minden Q&A-nak van viszont egy lejárati dátuma. A bizottság e dátum előtt felülvizsgálja az adott dokumentumot: meghosszabbítja az életét, elavultnak minősíti, vagy javasolja, hogy tartalmát egy újabb esetként belefoglalják a Case Bookba, megváltoztassanak egy vagy több versenyszabályt, vagy módosítsanak kapcsolódó ajánlásokat vagy kézikönyveket.

A World Sailing Q&A szolgáltatása a világ összes tisztségviselője, de különösen azok számára értékes eszköz, akik nehezebben tudnak másokkal találkozni, és így a tudásmegosztásban részt venni. Ezenkívül természetesen a bizottság tagjai számára is adott a különleges fejlődési lehetőség, hiszen a kérdéseket különböző nézőpontból vizsgálhatják meg, eközben pedig megismerhetik egymás témába vágó gondolatait.

(A Böröcz Bencével készített interjúnkat elolvashatják az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!