Várod már a szezont? Vitorlázz virtuálisan!

2017. március 23.
Címkék :

Hamarosan kipróbálhatjuk a Sailawayt, amelyet a készítők az eddigi legteljesebb vitorlásszimulátornak neveznek. A fejlesztést az OrbCreation végzi, akik a Föld összes óceánját és tengerét belepakolták a játékba.

Ígéretük szerint átkelni a Csendes-óceánon, éppúgy hónapokat vesz majd igénybe, mint a valós életben. A játék online világában szerencsére nem kell hónapokra bevackolnunk magunkat a számítógép elé, elég beállítanunk az irányt és megadni a szükséges paramétereket, a hajónk akkor is halad előre, amikor nem vagyunk gépnél, közben pedig e-mailben kapjuk a helyzetjelentéseket.


Persze az sem lesz elég, hogy a játék elején beállítjuk az útvonalat, aztán hónapokkal később visszatérünk a játékhoz, hogy learassuk a babérokat. A játék ugyanis a National Oceanic and Atmospheric Administration valós idejű időjárási adatait fogja használni, vagyis sosem tudhatjuk, mikor keveredünk viharba.


A játékban három hajótípus közül választhatunk majd: 38’ Cruiser, Mini-Transat és 45’ Classic Yacht. Ezeket természetesen a legapróbb részletekig hitelesen modellezték le a készítők, de ugyanez elmondható a tengerek viselkedéséről, valamint a nappalok és éjszakák váltakozásáról. A készítők azokra is gondoltak, akik még életükben nem léptek vitorlásra. A teljesen kezdők is nyugodtan tehetnek vele egy próbát. Bár a játék online lesz, vagyis remélhetőleg rengeteg más játékos szeli majd a habokat, mégis időnk nagy részét magányosan töltjük majd. Ezen enyhíthet a beépített chat, amellyel tarthatjuk a kapcsolatot a többi virtuális hajóssal. Emellett, ha véletlenül összetalálkozunk valakivel, kihívhatjuk egy rögtönzött versenyre, amelynek mi állíthatjuk be az indulási és érkezési pontját.

A Saliaway a tervek szerint áprilisban jelenik meg, de első körben csak a korai változata érkezik meg a Steamre. Ezt fejlesztik majd tovább a játékosok visszajelzései mentén – írta a playdome.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!