Komoly büntetés kagylógyűjtés miatt

2024. május 29.
Címkék :

Egy amerikai nő a kaliforniai Pismo Beachre vitte a gyerekeit, de 88 ezer dolláros pénzbírsággal sújtották, miután megsértettek bizonyos szabályokat, amelyekről fogalmuk sem volt.

Charlotte Russ gyerekei pedig nem csináltak mást, mint fürödtek, játszottak és kagylókat gyűjtöttek, miközben a nőnek fogalma sem volt arról, hogy amit tettek, az illegális.

Matthew Gil hadnagy, az állam halászati és vadon élő állatokkal foglalkozó minisztériumának egyik alkalmazottja elmagyarázta, miért kaptak ilyen tetemes összegű büntetést. A probléma az volt, hogy a gyerekek nemcsak összegyűjtötték, hanem haza is akarták vinni a kagylókat.

Kifejtette, hogy a faj védelme érdekében bizonyos szabályokat hoztak, amik azért vannak érvényben, mert hagynunk kell, hogy a kagylók elérjék a 11,5 centiméteres hosszt, hogy ívhassanak, így minden évben utódjaik legyenek.

Azt is hozzátette, hogyha a Pismo kagylók mindkét héja sértetlenül egyben van, akkor életben vannak, ezért megérinteni sem szabad őket.

A nő elmondta, hogy a pénzbírság tönkretette az utazásukat, de szerencsére sikerült elérnie, hogy a büntetést 500 dollárra csökkentsék, miután az ügyet a San Luis Obispo megyei bíróság elé vitte. Elismerte, hogy a Pismo Beachen táblák figyelmeztetik a fürdőzőket a kagylógyűjtés tilalmára, bár azt mondta, többnek kellett volna ott lennie, hogy a gyerekei észrevegyék azokat.

Csak 2023-ban San Luis Obispóban 58 bírósági ügyet indítottak a szigorítások megsértése miatt – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!