Disneylandet is átalakította a járvány

Az amerikai hatóságok bejelentették, hogy a kaliforniai Disneyland Resort a koronavírus elleni oltások beadásának első nagy központja lesz Orange megyében.

A vidámparkban, „a világ legboldogabb helyén” kialakított központ naponta helyi lakosok ezreit látja majd el védőoltással. A közeljövőben a disneylandi mellett további négy nagy oltóközpontot terveznek megnyitni a megyében.

A megye vezetője, Andrew Do közölte, hogy a régió legnagyobb munkaadója, a Disneyland Resort jelentkezett, hogy otthont adjon a megye első oltási szuperhelyszínének, vállalva a vakcináció monumentális feladatát. Hozzátette, a legfontosabb szempont, hogy a lehető legtöbb jelentkezőt be tudják oltani az elkövetkező hetekben, ehhez pedig elegendő helyre van szükségük.

Kaliforniában a fertőzöttek száma magasra szökött az utóbbi időben, több mint kétmillióan kapták már el a vírust. A Disneyland a járvány miatt március óta zárva tart, míg a Downtown Disney elnevezésű sétáló- és bevásárlóutca már látogatható, de az éttermeibe nem lehet beülni és az üzletei sem nyitottak ki mind – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!