A legújabb, 24 méter alatti jachtok – első rész

Káprázatos belső terek, dinamikus hajótestek, nyers erő és finom elegancia: a 12-24 méteres szegmensben minden jelen van. Körkép.

Íme a 24 méteres hossz alatti szegmens legújabb jachtjai, amelyek tele vannak izgalmas újdonságokkal!

Bluegame BGM 75

Luxus többtestűként hirdetik – teljes joggal -, de inkább egy hibrid, amelyik egy 27 méteres egytestű hajó térkínálatát nyújta. A Philippe Briand által tervezett hatékony hajótestek felére csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, miközben közöttük teljesen automatizált bocigarázs és hatalmas strandklub található, amelyet a lehajtható oldalelemek tovább szélesítenek. Lenyűgöző modernista belső, három-négy kabinnal, köztük egy, a hajó teljes szélességét kitöltő tulajdonosi lakrésszel.

Van der Valk Edge 65

Az Edge 65 projektet egy visszatérő ügyfél számára építették, de olyan sikeresnek bizonyult, a holland családi hajógyár félig egyedi kialakítással felvette a kínálatába, és szerényen „a legjobb hétvégi hajó” névvel illeti. vonallá alakította át. A Cor D. Rover által megalkotott stílus és a Petestep test kombinációja gyors és kezes hajót eredményez, a 92 centiméteres merülés és a manőverezőképesség megfelel a tulajdonos bahamai hajózásra vonatkozó elképzeléseinek. Nagyobb modellek és különböző hajtásláncok fejlesztés alatt állnak.

Predator 55

A Sunseeker Predator termékcsaládja az 1980-as években nagy sikert aratott, és az almárka legújabb inkarnációja is a sebesség és a belső kényelem príma keverékét képviseli. A sziluett és a hatalmas, 2,5 x 3 méteres napfénytető újdonságot jelent, bár a Superhawk 55 hajótestének sablonjait használja. Kifinomult formatervezési nyelv jellemzi az egész jachtot, a kokpit fölé elegáns, ívelt üveg borul, az alul elrejtett tulajdonosi kabin pedig külön bejárattal rendelkezik, így szeparáltsága teljes.

Nordhavn 80

2021-ben mutatták be, most dizájn-frissítést kapott. A Vripack holland stúdió a hármas számú hajóhoz „skandináv komfortú, sikkes” belső teret tervezett, amely annyira megtetszett többeknek, hogy a következő három hajótestben is megjelenik.

Windy SR38

A Windy jachtokhoz való kismotorosai és klasszikus sporthajói között helyezkedik el az új Sports Line, amely többfunkciós családi hajókat kínál. Az új SR38 külseje az Espen Øino formatervezővel kialakult kapcsolatra épül, ebben a praktikum a legfontosabb: kényelem, biztonság és kezelhetőség mindenek előtt. A belső tér kialakítható társalgónak, vagy nagyméretű kétágyas kabinnak, amihez hátsó kabin és nagyméretű tároló tartozik.

Azimut Magellano 60

Lekerekített orrával és bőséges külső terei a felfedezőhajók világát idézik – és Ken Freivokh tervezőnek ez is volt a szándéka. Az úgynevezett „dual mode” kialakítás a hajót félig sikló tempóban és vízkiszorításos sebességnél is hatékonnyá teszi – az Azimut szerint ez 20 százalékkal alacsonyabb széndioxid-kibocsátást jelent. 2024-ben az Év európai motorosa lett a kategóriájában.

Folytatjuk…

fotók: azimutyachts.com, bluegame.it, vandervalkshipyard.com, sunseeker.com, nordhavn.com, windyboats.com

forrás: Boat International

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!