A 2024-es év európai motoros hajói

Január 20-án, szombat este a boot Düsseldorfon kihirdették Az év európai motorosa 2024 nyerteseit – hét kategóriában.

A bírálási folyamat a világ legalaposabb, legpártatlanabb és legelismertebb díjprogramja az új gyártású hajók számára. A témával részletesen foglalkozunk az Aqua Magazin február közepén megjelenő 2024-es első számában. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról!

Az év motorosai 2024-ben:
8 méteres hossz alatt
Ibiza 601

Úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen azok igényeinek, akik csak szép időben használják a hajójukat, és akkor is csak egynapos kirándulásokra. Ez a felhasználói csoport elsősorban egyszerű és megfizethető hajóra vágyik, alacsony beszerzési, használati és karbantartási árak mellett.

További jelöltek: BMA X2333, Lilybaeum Levanzo 25, Nordkapp Airborne 6.3, Northmaster 760 Cruiser

8–10 méteres hossz
Sea Ray SLX 260

Kifinomult stílus, részletekbe menő luxus, könnyen használható kényelmi berendezések, kiváló anyagok, plüsskárpitozás. A hátsó része a lehető leghosszabb, így igazán széles a fürdőplatformja és gigantikus a napozóágya. Előbbin elrejthető létra segíti a vízhez való hozzáférést.

További jelöltek: Navan C30, Parker 100 Sorrento (Askeladden C97), Ranieri Next 275 LX, Sterk 31 RC

10–14 méteres hossz
Marex 440 Gourmet Cruiser

A túrahajók új generációját képviseli, a dizájnja lenyűgöző, a fő hangsúlyt az ergonómiára, a kényelemre és az egész család biztonságára helyezi. Két változatban rendelhető, a Scandinavia szalonjában extra mennyiségű ülőalkalmatosság szolgálja a kényelmet, a most győztesnek hirdetett Gourmet Cruiserben dupla méretű a konyha- és bármodul.

További jelöltek: Bavaria SR 33, Beneteau Antares 12, Fim Regina 440, Frauscher 1212 Ghost

14–20 méteres hossz
Azimut Magellano 60

Afféle crossover, praktikus keveréke a robusztus felfedezőhajóknak és a kecses jachtoknak, egy kifinomult kalandor. Diszkrét bája leginkább a fényes és tágas tereken keresztül mutatkozik meg.

További jelöltek: Aprea Lancia 52, Prestige F4, Sargo Explorer 45, Sunseeker Superhawk 55

Nagy hatótávolságú motoros (Longrange)
Omikron OT 60

Érdekes kategória, mert itt csökkent a minél nagyobb sebesség iránti igény, sokkal fontosabb a kényelmes élettét és a hatékony hajtásrendszer. Az OT–60 olyan élvezetessé teszi az utazást, mint a cél elérését, mindezt nagyon alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett.

További jelöltek: Greenline 58 Fly, Mylius 62, Vanton QS 45 CC, Steeler 50 TA

Motoros katamarán
Leopard 40 PC

A Leopard Powercat sorozatának legújabb darabja, amely optimális sebességet, stabilitást és üzemanyag-fogyasztást biztosít. Tervezői mesterien lőtték be a kiváló tömeg- és motorerőarányt.
További jelöltek: Aquila 42, Four Winns TH36, Tesoro T 38, YOT 36

Elektromos hajó
X Shore 1

Jó néhány olyan funkcióval szerelték fel, amely ideálissá teszi arra, hogy egy napot (és egy éjszakát) a vízen töltsünk a fedélzetén. A nyitott tat akadálymentes úszóplatformja közvetlenül csatlakozik a sokoldalú napozóágyhoz, amely kanapévá alakítható, és közösségi teret hoz létre a kormányosi ülésekkel.

További jelöltek: Capoforte SQ 240 I, Edorado 8S, Kaebon Elektroboot Eins

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!