A Kékszalag Portban edzőtáboroznak a jövő olimpikonjai

A 2032-es olimpiai program előkészítéseként edzőtábor-sorozatot indított a vitorlássportág két szövetségi kapitánya, Berecz Zsombor és Ian Ainslie.

A többnapos program keretében a pszichológiai és fizikai felkészülés mellett éles versenyszituációkban próbálhatják ki magukat a hazai válogatott keret tagjai, akiket Érdi Mári világbajnok vitorlázó is meglátogat. „Az egyik kiemelt célunk, hogy elkezdjünk dolgozni a 2032-es olimpiai programon. Szeretnénk ugyanis azokat a kiemelkedő fiatal vitorlázókat, akikben megvan az ambíció és a potenciál, segíteni abban, hogy 2032-ben olimpiai éremmel térhessenek haza” – fogalmazott Ian Ainslie. A program keretein belül további készségeket szerezhetnek a vitorlázók, amelyek túlmutatnak az egyes klubprogramjaik keretein.

„Mindenekelőtt szeretnénk megismerkedni a fiatalokkal és szeretnénk, ha nekik is lehetőségük lenne megismerni minket. Abban az esetben, ha látszik a sikeres közös munka lehetősége, szeretnénk együttműködni a klubokkal, a szülőkkel, az edzőkkel és az osztályszövetségekkel. Ennek keretében testreszabott, hosszú távú fejlesztési tervet dolgoznánk ki a fiatalok számára, amely kiegészíti a már meglévő programjukat” – tette hozzá.

Ennek az ismerkedési folyamatnak fontos állomása az edzőtáborok megtartása. „Ezeken az alkalmakon az ismerekedésen túl lehetőségünk van felmérni a bennük rejlő lehetőségeket. 2024 tavaszán szeretnénk elkezdeni a közös munkát a 2032-es development squaddal, amely ezen vitorlázók egy szűkebb csoportjából áll majd” – mondta.

„A táborban szakértők segítenek majd minket abban, hogy a vitorlázókat minél szakszerűbben mérhessük fel mind pszichológia mind fizikai szempontból. A vízen pedig különböző feladatok, versenyszituációk és futamok várják őket. Reméljük, hogy a táborban résztvevők jól érzik majd magukat, sokat tanulnak és inspirációt kapnak, hogy beteljesítsék az álmaikat.” November 6-án, hétfőn a Kékszalag Portban Berecz Zsombor és Ian Ainslie ismerteti a válogatott munkájával kapcsolatos terveiket – írta a kekszalagport.hu.

fotók: Magyar Vitorlás Szövetség

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!