Nyaralási tippek az európai őszhöz – második rész

2023. szeptember 13.
Címkék :

Olyan helyeket ajánlunk szeptemberre és októberre, amelyeken még kellemes a klíma, könnyen elérhetők, ám a tömeg már elhagyta őket.

Az első részben: Saint-Tropez, Umbria, Lisszabon.

Marbella
Még ha Marbella főleg éjszakai klubjairól és divatos éttermeiről ismert is, vannak csendesebb és kevésbé felkapott vonzó úti céljai. A közeli Artola-Cabopino strandon védett dűnékkel borított szakaszokat találunk, ahol igazolva van az állítás, miszerint ez a dél-spanyolországi város évente több mint 300 napsütéses napot tudhat magáénak. A városon kívül található Finca Cortesinben mór és kasztíliai dizájnelemekkel a háttérben barnulhat; és mivel a pólószezon eddigre véget ért, már nemcsak a nyaralók, de a sportág szerelmesei is távoztak.

Korzika
Európa egyik legalulértékeltebb, legkevésbé ismert szigete, olyan úti cél, amely Franciaország és Olaszország közötti elhelyezkedése miatt mindkét ország lakosai számára kedvelt célpont, ha el akarnak menekülni a turistapokolból. Két identitása is van, egyszerre rendelkezik olasz ízzel – világhírű tészták, a tenger gyümölcseinek tökéletes illatával – és gall akcentussal. Csodálatos tengerpartjai és kifinomult ivókultúrája zökkenőmentesen olvadnak egybe a romlatlanság helyi érzésével. Vadregényes belső részei vonzzák a kerékpárosokat, kristálytiszta vizei pedig a fürdeni vágyókat. A hely szépsége megigézte Henri Matisse-t is, úgy írta le, mint ahol „minden szín, minden fény”.

Szicília
Az olasz csizma orránál fekvő Szicília távol Róma, Toscana vagy Velence káoszától kínál szusszanásnyi pihenést. A Földközi-tenger „közepén” elfoglalt helye eklektikus, nehezen besorolható identitást kölcsönöz neki, amely központi helyeken fekvő strandokat, vulkanikus tájat, barokk palotákat, nagynevű szállodákat és felfedezésre váró butikokat kínál. Míg felkapott társainál a napi program művészeti galériák és a gasztronómia templomainak látogatásával telik, itt, Szicíliában a tempó kevésbé hajtós, kiélvezhetjük az élet lassabb ritmusát, például az utcai élelmiszerpiacokat és árusokat, mint a palermói Mercato del Capót, az Arco dell”Elefante átlátszó vizét vagy Favignana csipkézett partjait. A Tunéziához való közelsége lehetővé teszi azt is, hogy Észak-Afrikába induló kiindulópontként szolgáljon további késő nyári kalandozásokhoz.

(forrás: thegentlemansjournal.com, fotók: travelfrancebucketlist.com, southernspain.net, thecrazytourist.com, seeker.io)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!