Mindenki befutott, de nincs végeredmény a The Ocean Race-en

Sűrű volt a kedd Genovában, két osztályban hét hajó ért célba, IMOCA osztályban kisebb meglepetés született. Ám a versenynek még nincs vége.

IMOCA

A The Ocean Race utolsó szakasza Hágában rajtolt, június 15-én, hogy két hajónak gyorsan véget is érjen.

YouTube video

A GUYOT environnement – Team Europe és az 11th Hour Racing visszalépett a szakasztól, utóbbi egyúttal jogorvoslati kérelmet is beadott, hiszen önhibáján kívül volt kénytelen kiszállni a versenyből. Közben a többi csapat megkezdte a Genováig tartó etapot, és a Team Holcim – PRB magabiztosan vezetett, szinte végig. Azért csak szinte, mert kedd hajnalra kiderült, hogy a célhoz közeledve érdemes volt inkább a part közelében maradni, amit a Team Malizia és a Biotherm meg is tett, így előbbi átvette a vezetést. Hogy aztán első helyen is fusson be, megnyerve a szakaszt.

„Nagyon boldog vagyok, és büszke erre a csapatra. Igazi kiváltság volt együtt dolgozni minden tagjával” – mondta Boris Herrmann szkipper, reflektálva a földkörüli verseny lezárásaként. „Nálunk van a legtöbb olyan vitorlázó, aki végigcsinálta az egész versenyt, és Rosie (Rosalin Kuiper – a szerk.) az egyetlen nő, aki teljes kört ment.”

Ám ezzel a verseny nem ért véget, hiszen egyrészt még hátra van egy kikötői futam, másrészt – és ez a fontosabb – az összetett eredménylista ideiglenes. A World Sailing nemzetközi zsűrije elvileg csütörtökön tárgyalja az 11th Hour Racing kérelmét.

VOLVO OCEAN 65

A szakaszt nyerő WindWhisper Racing Team bő 24 órát vert a másodikra, már hétfőn befutott, de aztán sűrűvé vált a program: kedd délelőtt megérkezett a Team Jajo (érdekesség, hogy még a Malizia előtt), majd sorban a többiek: Viva México, Austrian Ocean Racing powered by Genova, Mirpuri/Trifork Racing Team (az Ambersail 2 nem indult). Itt nincs vita, a WindWhisper magabiztosan nyerte a VO65 Sprint regattát.

fotók és forrás: The Ocean Race

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!