Itt az első elektromos Spirit motorosjacht

A Spirit BARTech 35 EF hatótávolsága 100 tengeri mérföld, és két évig tartó együttműködés eredménye.

A Spirit Yachts állítja, hogy a 35 lábas foiler az első olyan teljesen elektromos jacht, amelyik 22 km/h-s sebességgel 100 tengeri mérföldet képes megtenni, ha teljesen fel van töltve. Szerintük az átlagos, körülbelül 40 láb hosszú elektromos jachtok 25–70 tengeri mérföldes hatótávolságúak 9 km/h vagy annál nagyobb sebességnél – az akkumulátorcsomagok opcióitól függően.

„Mindez olyan időszakban történik, amikor az akkumulátortechnológia és az elektromos meghajtás használhatóságának fejlődésével párhuzamosan folyamatosan nő a kereslet az olyan szabadidős hajók iránt, amelyek egyszerre izgalmasak és mégis a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják maguk után” – áll a Spirit közleményében.

A Spirit Yachts a BAR Technologiesszal működött együtt annak érdekében, hogy a foil technológiának köszönhetően minimalizálják a hajótest és a víz közötti érintkezést, így optimális kényelmet és hatékonyságot nyújtó hajóval lépjenek piacra. Az eredmény olyan motoros, amely csendesen emelkedik ki a vízből és 30 km/órás csúcssebességgel repül a felszín felett.

A vízvonal fölötti részén a jacht vizuális megjelenése összhangban áll a Spirit Yachts jellegzetes dizájnjával. A hajó használói rugalmasan átalakíthatják a kokpitot, a hat ülésből akár csak kettőt hagyva a nyitott térben.

John Cooper, a BAR Technologies vezérigazgatója: „Szilárdan hiszünk abban, hogy az ágazat jövőjét a hajók fenntarthatóságának és hatékonyságának fejlődése fogja meghatározni. Vannak olyan új hajótestformák, amelyeket ezen célok eléréséhez lehet használni, mi pedig szeretnénk ennek a fejlődésnek az élvonalában lenni. Ez az elektromos repülő hajó, csak az első az általunk tervezett hajók sorában, amelyek utat mutatnak, miközben a szabadidős jachtok zöldebb generációja felé haladunk.”
A leendő tulajdonosoknak figyelembe kell venniük, hogy a Spirit BARTech 35 EF luxus-szabadidőhajó korlátozott példányszámban készül, így aki nem akar lemaradni róla, annak gyorsan kell lépnie.

Csendes suhanás:

YouTube video

(forrás: ibinews.com, fotók: bartechnologies.uk, twitter.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!