Repülő motoros jacht a Spirit Yachtstól

A Spirit Yachts és a BAR Technologies együttműködésében hamarosan megszületik egy 35 láb hosszú, elektromos hajtású, hordszárnyas motoros jacht.

A Spirit 111 tulajdonosa által megrendelt jacht hat férőhelyes lesz, nyitott kokpittal, így igény esetén kétüléses spiderkonfigurációvá alakítható. Sean McMillan, a Spirit Yachts vezérigazgatója és tervezési vezetője elmondta: „A környezettudatos jachtvásárlók izgalmas változásokat generáltak a piacon, és büszkék vagyunk arra, hogy a BAR Technologiesszal együttműködve a klasszikus jachtok tervezésének következő lépését valósíthatjuk meg. A BAR csúcstechnológiás versenyzésben szerzett tapasztalata ideális partnerré tette őket ehhez a projekthez, amely a tradíciókat és a technológiát ötvözve egy kifinomult, mégis modern hajót hoz létre.”

Hatótávolság
A hajó csökkentett energiafogyasztású lesz, a BAR Technologies tervezi és építi a hajó elektromos hajtásláncát, hogy körülbelül 100 tengeri mérföldes hatótávolságot és ötórányi repülést biztosítson.

„A Spirit Yachtsszal együttműködve a modern klasszikus jachtok teljesítményének határait feszegethetjük – magyarázta John Cooper, a BAR Technologies vezérigazgatója. – Jelentős piaci igény mutatkozik a fenntartható szabadidős hajók iránt, és a BAR számára izgalmas lehetőség, hogy együttműködhet az ágazat vezető jachttervezőivel és -építőivel.”

A Spirit Yachts felel majd a hajó stílusáért, biztosítva a jellegzetes, klasszikus megjelenést, míg a BAR Technologies az America’s Cup szimulációs és tervezési tapasztalatait hozza a projektbe, hogy a vízvonal alatt optimális hajótestformát alakítson ki. A hajó várhatóan 14 csomós sebességnél emelkedik majd a szárnyaira, ebben az állapotban 22 csomós sebességgel fog haladni, a végsebessége pedig 30 csomó lesz. Az első hajó átadása 2022 második negyedévében várható.

(fotók és forrás: boatingbusiness.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!